NOGOMET

Večni mladenič bi rad stari dami trofejno postlal

Cristiano Ronaldo tudi uradno postal Juventusov nogometaš. Torinskemu klubu želi pomagati k novi lovoriki v ligi prvakov.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je že oblekel dres svojega novega kluba. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je že oblekel dres svojega novega kluba. FOTO: Twitter

TORINO – Ruski mundial je za nami, na veliko prizorišče je spet stopil Cristiano Ronaldo. Njegov prestop iz madridskega Reala v Juventus je glavna senzacija poletne menjave nogometnih okolij, Portugalec pa se je le dan po finalu svetovnega prvenstva po podpisu štiriletne pogodbe za novi klub tudi uradno predstavil javnosti in v Torinu povzročil pravo Ronaldomanijo.

Ker ima CR že 33 let, je njegov odhod k stari dami kar pravšnja poteza, a Ronaldo je takoj poudaril, da je seveda drugačen od nogometašev, ki v poznih žogobrcarskih letih za velik denar klubsko odidejo v Katar ali na Kitajsko. »Menijo, da je pri starosti, kot je moja zdajšnja, njihova športna pot že zaključena,« je večni mladenič z otoka Madeira udaril miselno kritiko. No, njegov prestop v Juventus je bil količinsko meganarave, rekorden za igralca njegove starosti, kar 112 milijonov evrov je morala stara dama izvleči iz svoje denarnice, da je dobila družbo portugalskega zvezdnika. Da je to najdražji prestop v zgodovini apeninskega nogometa, pa sploh ni treba omenjati.

Petkratni dobitnik nagrade zlata žoga bo sicer v Juventus prinesel svojo zmagovito miselnost, ligo prvakov je, denimo, osvojil petkrat, enkrat z Manchester Unitedom in štirikrat z Realom, od tega trikrat zapored. Italijanski velikan, dvakrat zmagovalec elitnega klubskega tekmovanja stare celine, na nov naslov najboljšega v Evropi čaka že od daljnega leta 1996. V zadnjem obdobju je dvakrat igral v finalu – leta 2015 in lani, a na koncu ni dvignil pokala.
 

Ni na počitnicah


Ronaldo ob predstavitvi ni skoparil z besedami. »Enako kot v Manchestru in Madridu bi rad tudi v Juventusu pustil svoj pečat v klubski zgodovini, tu nisem na počitnicah. Sicer pa nikomur nimam ničesar za dokazovati. Tu je moja statistika, vsi vedo, kaj sem v nogometu postoril, a sem ambiciozen in rad imam nove izzive. Po tistem, kar mi je uspelo pri Manchester Unitedu in Realu, nisem želel še naprej ostati v svojem udobju. Liga prvakov je tekmovanje, v katerem je zelo težko zmagati, vsi bomo morali garati, sam pa sem v Torinu z namenom in upanjem, da lahko pomagam. Upam, da lahko še zadnjič vse presenetim in da bom za ekipo srečna zvezda. Ob tem sem zelo samozavesten. Odločitev za selitev v Juventus je bila zelo dobro premišljena, saj je italijanski prvak ena najboljših ekip na svetu,« je svoje razloge predstavil Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je že oblekel dres svojega novega kluba. FOTO: Twitter
Cristiano Ronaldo je že oblekel dres svojega novega kluba. FOTO: Twitter

Njegovi razlogi so podprti tudi z astronomsko plačo, CR bo za vsako od štirih sezon prejel po 30 milijonov evrov. Da se od napadalca pričakuje njegov prispevek v zadetkih na poti k osvojitvi osmega zaporednega naslova italijanskega prvaka, tudi petega zaporednega pokalnega, pa je seveda povsem preprosta logika.

Pričakovano, saj je Portugalec s 120 zadetki daleč najboljši strelec v zgodovini lige prvakov, v Juventusovo dobro pa je, da je njihov krvnik v zadnjih dveh letih elitnega tekmovanja po devetih letih nošenja dresa belega baleta zdaj na njihovi strani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije