MOTOKROS

Gajser: Nimam besed o tem, kaj počnejo slovenski navijači

Svetovni prvak je pozdravil množico navijačev v Mariboru.
Fotografija: Tim Gajser. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Tim Gajser. FOTO: posnetek zaslona

MARIBOR – Drugo največje slovensko mesto je bilo danes prizorišče slavnostnega sprejema za slovenskega motokrosista Tima Gajserja, ki je drugič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. Ob 18. uri so mu pripravili sprejem na mariborskem Trgu svobode. 


Gajser, ki je naslov potrdil 18. avgusta na dirki za veliko nagrado Italije v Imoli, tri dirke pred koncem sezone, je bil pred sprejemom na voljo tudi za sedmo silo na novinarski konferenci, ki se je začela ob 16. uri.

Mladi šampion je med drugim poudaril, kako hvaležen je svojim navijačem. »Nimam besed, kaj delajo naši navijači. Res kapo dol vsakemu posebej, res sem jim hvaležen,« je povedal in dodal, da si na vsaki tekmi vzame čas za njih, saj se zaveda, koliko časa in denarja porabijo oboževalci, da se udeležujejo njegovih tekem.

Odlična sezona slovenskega dirkača

Najboljši slovenski dirkač je v tej sezoni pokazal izjemno formo. Le enkrat je bil deseti, vse preostale vožnje je končal na višjih mestih, veliko večino na stopničkah, od tega je kar devetkrat zmagal.

V Imoli je naslov svetovnega prvaka potrdil s tretjim mestom, pretekli teden v švedski Uddevalli pa je bil drugi.

To je njegov drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, prvega je osvojil leta 2016. Leto prej je bil svetovni prvak v razredu MX2.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije