SMUČANJE

Upa, da je vendarle konec težav

Novi glavni trener Janez Slivnik z dekleti na treningu v Švici. Meta Hrovat po dolgem času na snegu brez bolečin v gležnju.
Fotografija: Bo Meta Hrovat nadaljevala sodelovanje s trenerjem Juretom Hafnerjem?
FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Bo Meta Hrovat nadaljevala sodelovanje s trenerjem Juretom Hafnerjem? FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Slovenske smučarke so se v nedeljo odpravile na snežne priprave v Saas Fee. Prvič brez bolečin po operaciji gležnja, ki jo je prestala konec marca, se jim je pridružila Meta Hrovat. Nov trenerski štab, ki ga vodi Janez Slivnik, veseli, da se je Gorenjka otresla trpljenja, ki ji je grenilo prejšnjo zimo.

»Dekleta so spoznala moje delo, jaz pa njih, da vidim, na kaj bo treba dati še večji poudarek. Doslej so delale, kakor so, zdaj se začenja po novem,« je Slivnik pospravil delo predhodnikov in postavil svoja pravila. Najbolj ga veseli, da so vse zdrave, vprašaj visi le nad Ano Drev s statusom poškodovanke, ki še ni sporočila svoje odločitve, ali bo nadaljevala kariero.

V Švici bo ekipa vadila teden dni, poudarek bo na veleslalomu in slalomu. »Oddelale so najtežji del kondicije, zdaj bo prioriteta snežni trening,« se je Slivnik ozrl tudi h kondicijski vadbi, ki jo dekleta opravljajo razkropljeno, saj jim lokacijsko tako najbolj ustreza: Hrovatova in Maruša Ferk se pripravljata pod vodstvom Nike Radjenovič na Gorenjskem, Tina Robnik in Neja Dvornik v Ljubljani z Mitjo Bračičem, Ana Bucik na Goriškem sodeluje z Matijo Reyo. Med sezono bo z ekipo kineziologinja in fizioterapevtka Ana Mali, ki bo skrbela za kondicijo in terapije.

S prilagojenim čevljem

Naporno zimo ima za sabo Hrovatova, ki so ji decembra punktirali gleženj, kar ji je odvzelo mesec tekem. Močne bolečine niso izginile, konec marca je šla pod nož v Nemčijo, kjer so jo že operirali. Okrevanje je bilo tokrat uspešno. Da bi ji olajšali smučanje, so zanjo izdelali poseben smučarski čevelj. A junijski snežni trening v Hintertuxu je bil neuspešen, prekinila ga je po poldrugem dnevu zaradi premočnih bolečin, poskusila je še na Mölltalu in nazadnje Zermattu, tokrat je bilo uspešno. »Prvič po zelo dolgem času sem smučala brez večjih težav več dni zapored. Upam, da je problemov zdaj zares konec,« si je zaželela Hrovatova, ki je pozimi večkrat z mukami šla čez svoj (sicer visok) prag bolečine. Kranjskogorka, ki je doslej v reprezentanci vadila tudi s svojim trenerjem Juretom Hafnerjem, je dejala, da je v novem trenerskem štabu, ki ga vodi Slivnik, zaznala veliko energije in nadeja se, da bo tako tudi med sezono. Bo še naprej sodelovala z izkušenim Hefom, ki je v preteklosti delal s Tino Maze in Janico Kostelić? »To bomo videli v prihodnjih dneh oziroma tednih.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije