NOGOMET

Maribor bo prvak, ker je manj slab od Olimpije

Prepričljivo slavje zmajev v Ljudskem vrtu razgalilo vijolične minuse. V zadnjih štirih krogih hud boj za Evropo in pobeg z devetega mesta.
Fotografija: Trener Safet Hadžić je dal z zmaji bolečo lekcijo vijoličnim pred njihovimi privrženci. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Trener Safet Hadžić je dal z zmaji bolečo lekcijo vijoličnim pred njihovimi privrženci. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Olimpijina zmaga v Ljudskem vrtu še močno odmeva, za Mariborčane ne bi mogla priti v bolj nepravem trenutku. Po eni strani so želeli pred razprodanimi tribunami potrditi 15. naslov državnega prvaka, s tem bi dobili tudi psihološko prednost pred finalom pokalnega tekmovanja 30. maja v Celju, kjer se bodo spet spopadli z zeleno-belimi.
Trener Safet Hadžić je dal z zmaji bolečo lekcijo vijoličnim pred njihovimi privrženci. FOTO: Tadej Regent
Trener Safet Hadžić je dal z zmaji bolečo lekcijo vijoličnim pred njihovimi privrženci. FOTO: Tadej Regent

Toda še bolj od obojega je pomembno to, da so dobili bolečo lekcijo pred novim evropskim nastopom. Ljubljančani so jim pravzaprav nastavili ogledalo, glavno sporočilo pa je, da so se ustavili v razvoju, da trener Darko Milanič s tem moštvom nima ne načrta B, kaj šele načrta C. Proti vsem tekmecem se njegova zasedba muči, zmage v DP so plod finančne, organizacijske in nogometno-kulturne razlike, ne pa posledica dominantne izvedbe na igrišču.

Maribor bo prvak, ker je pač manj slab od Olimpije. Škoda, da je Olimpija nesporni prvak kadrovskih in drugačnih zablod, sicer bi tudi v tej sezoni gledali vsaj mrtvi tek za naslov prvaka do zadnjega kroga. Zelena družina je zdaj pod vodstvom izjemno spretnega Safeta Hadžića, ki v tej ekipi vidi nekaj, česar niso videli vsi trije prejšnji trenerji v sezoni, mobilizirana za pokalni finale. Lovorika v tem tekmovanju bi bila vsaj manjši obliž na vse rane iz te sezone, predsednik Milan Mandarić pa bi se lahko poslovil v zmagovitem slogu.
 

Celje v peklenski finiš za Evropo


V zadnji tekmi 32. kroga je Celje v Kranju suvereno premagalo Triglav s 3:0 (400 gledalcev; Dario Vizinger 28., Žan Zaletel 35., Nino Pungaršek 69.). Varovanci trenerja Dušana Kosiča so se s to zmago utrdili na četrtem mestu, še vedno so torej v igri za nastop v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni.


Res pa je, da imajo rumeno-modri sila zahteven spored tekem do konca sezone: jutri gostijo Maribor, sledi gostovanje v Domžalah, nato je na vrsti sosedski derbi z Rudarjem na domačem stadionu, za konec pa v 36. krogu gostovanje pri Muri, ta trenutek neposrednemu tekmecu za četrto mesto. Četa stratega Triglava Dejana Dončića si bo medtem še naprej prizadevala, da pobegne z nehvaležnega devetega mesta, ki vodi v kvalifikacije za obstanek v 1. ligi.

Prvoligaški ples se bo nadaljeval že danes s prvo tekmo 33. kroga med Gorico in Rudarjem (glavni sodnik David Šmajc; ob 17. uri). Goričani imajo eno zadnjih priložnosti, da se dvignejo z 9. mesta. Preostali pari 33. kroga: Triglav – Krško (jutri ob 14.50), Olimpija – Domžale (jutri ob 16.55), Aluminij – Mura (jutri ob 19. uri), Celje – Maribor (jutri ob 20.15). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije