KOŠARKA

Če ne bi verjel v uspeh, sploh ne bi prišel na zbor

Dvanajst košarkarjev sinoči opravilo prvi trening, jutri pride Edo Murić.
Fotografija: Rašo Nesterović velike upe polaga v 17-letnega Gregorja Glasa. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Rašo Nesterović velike upe polaga v 17-letnega Gregorja Glasa. FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – Po precejšnjih težavah pri sestavi ekipe za drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 se je včeraj popoldne le zbrala izbrana vrsta, selektor Radovan Trifunović pa je sinoči s košarkarji že opravil uvodni trening. Sodelovalo je 12 igralcev, šesterica pa se bo priključila postopoma.

Jutri bo prišel Edo Murić, po 9. septembru se bodo pridružili Vlatko Čančar, Gregor Hrovat, Anthony Randolph, Luka Rupnik in Jurij Macura. Njihovi klubi, peterica igra v Španiji, Hrovat pa v Nemčiji, se kot pijanec plota držijo pravil Fibe. V zasedbi je tudi peterica novincev, Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas in Jurij Macura. Trifunović to pot ob Žanu Marku Šišku ne more računati na zlati kvartet Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Aleksej Nikolič in Luka Dončić.

Reprezentanca se je zbrala, da bi 14. in 17. septembra odigrala tekmi z Latvijo in Turčijo. Slovenija deli usodo večine evropskih reprezentanc, ki se še borijo za vozovnice za SP na Kitajskem, to se bo mimogrede začelo točno čez leto dni. Ekipa ni v najboljši možni postavi.

»Zaradi določenih (odpovedi) sem razočaran, določene pa nekako razumem. Rad bi povedal še tole: v torek smo imeli zelo odkrito novinarsko konferenco, na kateri smo povedali vse, kar vemo. Sem pa v določenih medijih, časnikih zasledil, da se gremo neko vojno. To ni bil namen, želeli smo predstaviti le dejstva,« je Trifunović na začetku zbora spomnil na torkovo razkritje, zakaj nekateri manjkajo.

Generalni sekretar Rašo Nesterović nas je opomnil, da je zastopniška agencija Luke Dončića sama obljubila, da bo poslala uradno pojasnilo, zakaj Luka manjka, in da tega niso terjali pri KZS. Na zvezi so želeli le odgovor od Dončića. Selektor o tem noče več razpravljati, misli na delo, ki ga čaka.
 

Pohorska pojedina za kapetana


»Par dni treniramo, potem bomo dvakrat igrali z močno Hrvaško. Ne zanima me rezultat, ampak odziv mladih igralcev. Že novembra in februarja jih bomo bolj potrebovali,« pogleduje najprej selektor. »Če ne bi verjel v uspeh, ne bi prihajal na zbor!« odločnosti ne manjka kapetanu Gašperju Vidmarju, ki se po posegu na levem kolenu vrača v izbrano vrsto.


Podobno razmišlja Vidmarjev sostanovalec Saša Zagorac, ki je opazil, da je Vidmar poleti izgubil kak kilogram preveč, zato za prijatelja že načrtuje pravo pohorsko pojedino, na kateri ne bo manjkala prava domača svinjska krača. »Smo evropski prvaki, cilji morajo biti vedno visoki. Realnost je res malce drugačna. A vsak, ki pride na parket, mora dati vse od sebe,« se hipoma zresni Zagorac. »Srečen in ponosen sem, ker bom del reprezentance in se bom tu učil,« je bil vesel vabila v člansko vrsto in ponosen 17-letni Gregor Glas, po rodu iz Krškega, sicer pa član Sixta Primorske.

»Tu sem, da treniram in dokažem, da vabilo v reprezentanco ni bil naključno,« pa dodaja še 21-letni Blaž Mesiček.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije