PLAVANJE

Breme uspeha na Stevensu

Na plavalno SP v malih bazenih trije Slovenci.
Fotografija: Peter John Stevens bo na Kitajskem branil kanadsko srebro. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Peter John Stevens bo na Kitajskem branil kanadsko srebro. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Prihodnji teden se bo v Hangzhouju na Kitajskem začelo svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih, trajalo bo od 11. do 16. t. m. Slovenske barve bodo branili Peter John Stevens iz kranjskega Triglava, Neža Klančar iz Olimpije in Katja Fain iz mariborskega Branika.

Gre za slovensko mini odpravo in selektor Gorazd Podržavnik priznava željo, da bi bila ekipa precej večja. Pričakovanja v Hangzhouju so kljub temu visoka, saj bo Stevens ne nazadnje branil srebro na 50 m prsno iz Windsorja 2016, Klančarjeva je nosilka dveh odličij z oktobrskih mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, Fainova pa ob Klančarjevi velja za enega največjih upov slovenskega plavanja v prihodnjih letih. »Stevensa smo videli v svetovnem pokalu, kjer je nastopal zelo dobro, a tudi v njegovem plavanju je bilo veliko napak in upam, da bo to popravil na svetovnem prvenstvu ter da se bomo skupaj z njim veselili odmevnega dosežka,« pravi Podržavnik, ki pri tem razmišlja o novi kolajni, boj za zlato pa je napovedal kar 23-letni Stevens sam.

Kot pravi, se cilji v ekipi močno razlikujejo. »Pri Petru je jasno, da je glavni adut in da bo nosil breme odmevnega dosežka. Neža in Katja gresta predvsem po izkušnje. S svojimi dosežki sta na robu elite in tudi od njiju glede na jesensko obdobje pričakujem zelo dobro plavanje,« cilje razlaga koroški strokovnjak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije