GORSKE NESREČE

Tragedija v slovenskih gorah: gornica zdrsnila v smrt

Na območju Jezerske Kočne je umrla avstrijska gornica.
Fotografija: Zdrsnila je pri prečenju izpostavljenega, s snegom prekritega dela in umrla po prevračanju po melišču. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Zdrsnila je pri prečenju izpostavljenega, s snegom prekritega dela in umrla po prevračanju po melišču. FOTO: Policija

Na območju Jezerske Kočne se je popoldne smrtno ponesrečila avstrijska gornica. Zdrsnila je pri prečenju izpostavljenega, s snegom prekritega dela in umrla po prevračanju po melišču, poroča kranjska policijske uprava.

Posredovala so helikopterska posadka Slovenske vojske z dežurno ekipo reševalcev in s policistom gorske policijske enote na krovu ter kranjski gorski reševalci. Vse okoliščine kažejo na nesrečo in zdrs zaradi neustrezne in pomanjkljive opreme. Na mestu zdrsa je bil trd sneg, delno tudi led, so dodali policisti.

Več nesreč v gorah

Gorski reševalci so danes reševali še pri koči v Tamarju zaradi poškodbe roke, pri Sankaški koči in na Prevali zaradi slabosti ter na Slemenovi špici zaradi poškodbe noge. Vključen je bil tudi vojaški helikopter.

Policijski helikopter pa je z reševalci opravil reševanje dveh zaplezanih moških na grebenu Kočne, ki sta se neustrezno pripravila na turo. Ostala sta zaplezana in je bilo potrebno reševanje. Rešili so ju tik pred temo.

Ob tem na policisti znova opozarjajo na zahtevne razmere v gorah. »Kdor ni izkušen, kdor ne pozna nevarnosti ture in kdor nima opreme ali pa je ne zna uporabljati, naj se ne loteva težkih tur ali pa naj angažira licenciranega gorskega vodnika. Razmere so ponekod že zimske in zahtevajo uporabo alpinistične opreme ter določenih znanj in izkušenj,« so posvarili.

Huda nesreča v Gradiški turi

Popoldne se je huda nesreča zgodila tudi v Vipavi v Gradiški turi, ko je plezalec zdrsnil 15 metrov v globino in se hudo poškodoval. Več v članku: Huda nesreča plezalca, očividec sporočil, kaj se je zgodilo (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije