ROBOT

Robot peče hamburgerje

Mleti zrezki bodo odslej vedno brezhibno pečeni.
Fotografija: Namestijo ga v petih minutah. FOTO: Miso Robotics
Odpri galerijo
Namestijo ga v petih minutah. FOTO: Miso Robotics

Ni skrivnost, da bodo v prihodnosti številne poklice namesto ljudi opravljali roboti. Očitno se slabo piše tudi kuharjem, saj je v restavraciji CaliBurger v Pasadeni v Kaliforniji začel delati robot Flippy. Opremljen je z roko s šestimi sklepi, ki lahko drži lopatko za obračanje mletih zrezkov. Meso sam postavlja na vročo ploščo in točno ve, kdaj je treba posamezni zrezek obrniti, da ne se bi zažgal.

Testiranja so se začela ta mesec.
Testiranja so se začela ta mesec.

Flippy se svoje okolice zaveda s pomočjo kamer in posebnih senzorjev, sposoben je tudi opozoriti svoje sodelavce, kdaj je treba dodati sir ali druge dodatke. Programiran je tako, da lahko prepozna različno meso na žaru in seveda tudi, kdaj je pečeno. Prva testiranja robota je franšiza CaliBurgerja začela ta mesec, in ker so bila zelo uspešna, so ga postavili za štedilnik. Trenutno deluje še skrit za črno zaveso.

Namestijo ga v petih minutah. FOTO: Miso Robotics
Namestijo ga v petih minutah. FOTO: Miso Robotics

Podjetje ima šestmesečno ekskluzivno pogodbo, šele potem bodo lahko 48.000 evrov vrednega robota kupili drugi ponudniki hrane. Do konca leta naj bi jih za Caliburger delalo 50. »Zelo smo navdušeni nad njegovim delom, spremenil bo restavracije,« je prepričan David Zito, direktor podjetja Miso Robotics, ki je robota razvilo. »Ljudje bodo vedno igrali ključno vlogo pri sprejemu gostov in zagotavljanju njihovega udobja. Flippy je umetna inteligenca, ki dela v tandemu z osebjem kuhinje, vsakič speče popoln hamburger.« Roboti bodo zagotavljali cenejšo, hitrejšo in bolj varno pripravo hrane. Flippyja lahko namestijo v petih minutah in ga preprosto vozijo po kuhinji na vozičku.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije