Pogled na spodnji del ponudbe

Huawei Y6s ima velik zaslon, spodobno baterijo in povsem zadovoljive zmogljivosti za nezahtevnega uporabnika.
Fotografija: Huawei Y6s ne prinaša nič presunljivega, ima pa ugodno ceno.
Odpri galerijo
Huawei Y6s ne prinaša nič presunljivega, ima pa ugodno ceno.

Medtem ko je kitajski Huawei predstavljal svoj supermega prepogljivi telefon mate Xs in napovedoval nov udarec konkurenci v srednjem razredu v obliki modela P40 lite, ki ga odlikujejo odlične zmogljivosti za odlično ceno, smo v roke dobili še predstavnika Huaweijevega spodnjega cenovnega razreda: Y6s.

Različno teksturirana plastika poskrbi za boljši videz.
Različno teksturirana plastika poskrbi za boljši videz.
Tukaj ni posebnih presenečenj: za 179 evrov v prosti prodaji dobimo pametni telefon za nezahtevne uporabnike, ki imajo telefon predvsem za telefoniranje in pošiljanje esemesov, pregledovanje elektronske pošte, brskanje po spletu in obiskovanje družabnih omrežij, igrice in urejanje videa, denimo, pa raje prepustijo drugim oziroma se tega lotijo na računalniku.
 

Spodoben nizkocenovnik


A da ne bo pomote: tale Y6s deluje povsem spodobno: ker je opremljen z novim Mediatekovim osemjedrnim procesorjem in s 3 GB delovnega pomnilnika, se aplikacije lepo odpirajo in ne trpijo zaradi pretiranega zatikanja (odvisno, kaj počnemo).

Tudi preprostejše igrice bodo tekle povsem zadovoljivo, le malce dlje se znajo zaganjati. No, če imamo odprtih več aplikacij, bo telefonček včasih malce »razmišljal«, preden bo kaj naredil. Shrambe je za 32 gigabajtov, kar je zdaj že nekaj običajnega v tem razredu, seveda pa se jo da povečati s spominsko kartico.
 

Pošten zaslon


Zaslon po diagonali meri pošt enih 15 centimetrov in pol (6,1 palca), kar je prav fino za spremljanje multimedijskih vsebin. Gre za klasičen zaslon s tekočimi kristali, a slika je čisto v redu, le kontrastov je manj kot pri boljših zaslonih, pa tudi svetilnost ni nadpovprečna. Čeprav ima 720 krat 1560 točk, pretirane nazobčanosti slike ni opaziti; razen če jo iščemo, seveda. Oblika telefona ni nič pretresljivega: Huawei izdeluje pretežno minimalistične telefone brez načičkanosti.


Zadaj sta glavna kamera s 13 milijoni točk in čitalnik prstnih odtisov, plastika pa ima dve različni teksturi, kar daje prijeten vtis dvobarvnosti. Spredaj je v kapljico vdelana selfie kamera z osmimi megapiksli. Treba je le paziti, da imamo na voljo dovolj svetlobe. Na telefonskem zaslonu bo fotografija, ki jo naredi glavna kamera, videti čisto spodobno, če pa si jo bomo ogledovali na konkretnem računalniškem zaslonu, bodo pomanjkljivosti bolje vidne. A za kako hitro fotkico za družabna omrežja in kak selfie je čisto dovolj.
 

Soliden paket


Od baterije s kapaciteto 3020 mAh človek ne sme pričakovati čudežev, a je povsem zadovoljiva. Ker telefon ni namenjen igričarjem in težkim uporabnikom, bo brez težav zdržal ves dan, če le ne bomo nabijali igric. Operacijski sistem emui 9 temelji na Googlovem androidu 9 in, da, na Y6s delujejo vse Googlove aplikacije in storitve.


Cena je povsem primerna za to, kar ponuja, čeprav je treba omeniti samsung A20e, ki za isti denar ponuja podobne zmogljivosti, a nekoliko boljšo dvojno kamero, ki ima tudi zelo uporabno ultraširokokotno lečo. In da, vtičnica je pri Y6s še vedno stari micro usb, medtem ko konkurenca (denimo Samsung) tudi v tem cenovnem razredu ponuja simetrični usb c. Da ne govorimo o boljših amoled zaslonih, ki so pri korejcih na voljo že za kakega stotaka več.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije