NASVETI ZA MAMI

Nosilke za otroka: da ali ne?

Uporaba nosilk za najmlajše je zelo priljubljena.
Fotografija: Otrok v nosilki občuti varnost in bližino. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Otrok v nosilki občuti varnost in bližino. FOTO: Facebook

Nošenje otroka oziroma novorojenčka v nosilki je med mamicami vedno bolj priljubljeno. Vseeno pa obstaja strah, ali je to škodljivo za otrokov razvoj in ali ga boste s tem razvadili. Naj vam odgovorimo na te skrbi.

Marsikdaj se starši bojijo, da nošenje razvadi otroka, ampak to ni nujno, saj so raziskave pokazale, da otroci dobijo dovolj ljubezni, da potem tega nošenja čez čas ne potrebujejo več. Marsikdo meni, da lahko nošenje otroku poškoduje hrbtenico in da je tako preveč pasiven. Seveda otroka tako ne nosimo ves čas, moramo pa ga nositi pravilno in dovolj visoko. Otrok je vključen v naše vsakodnevno življenje, je v naši bližini in povezan z nami. Če ne veste, ali je vaš malček pravilno nameščen, si lahko ogledate filmčke pravilne uporabe na spletu ali pa se vpišete na tečaj.

Praktičen razlog za uporabo nosilke je, da otroka z nošenjem pomirimo, lahko gremo z njim kamor koli in smo zelo mobilni. Lahko tudi pomaga vzpostaviti tesno navezanost med otrokom in mamico. Obstajajo celo vadbe za mamice in dojenčke, kjer imate otroka ves čas v nosilki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije