ČUDNO

Najbolj nenavadne nosečniške želje: nekatere privlači vonj čistil

Nekatere bi lizale beton.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock Getty
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock Getty

O nosečnosti mnogi govorijo kot o blaženem stanju, hkrati pa s korenito spremembo hormonov postaja meja med solzami in jezo vse tanjša. Poleg tega imajo nosečnice neopisljivo željo po posebni hrani in pijači, hkrati pa tudi drugače vonjajo in vonj postaja vse izrazitejši.

S svojo objavo na Mumsetu je neka nosečnica odprla razpravo s priznanjem, da je noseča že 35 tednov in da si želi jesti samo kredo. »Drugič sem noseča in edino željo, ki jo imam, je kreda. Tako je hrustljava! To željo sem poskušala zadovoljiti z jabolki in oreščki, ampak kreda je le kreda. Prav tako imam potrebo, da vonjam čistilna sredstva. Kaj je narobe z menoj?« je vprašala.

Tej objavi so sledile še bolj nenavadne. »Baloni! Želja po njih se je pojavila, še preden sem izvedela za nosečnost. Zaradi njih sem naredila test,« je priznala ena. Druga je priznala, da je bila v nosečnosti njen predmet poželenja (in hrana!) goba za kopanje. Tretja je rada vonjala mehčalce za perilo, detergente in proizvode za čiščenje. »Čudno, všeč mi je bil vonj trgovin s cenejšimi obutvami,« je dodala še ena.

Nekatere so med nosečnostjo celo imele potrebo po tem, da bi lizale stene in okušale sveže pripravljen beton. Upamo lahko le, da tega res niso počele ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije