NUTRICIONISTKA SVETUJE

Kateri kruh je najbolj zdrav in kateremu se raje izogibajte

Redkokdo si zmore predstavljati svojo prehrano brez kruha. To so najbolj zdrave vrste in tiste, ki se jim morate izogibati.
Fotografija: Strokovnjaki pravijo, da odrasel človek potrebuje od dve do štiri rezine kruha na dan. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Strokovnjaki pravijo, da odrasel človek potrebuje od dve do štiri rezine kruha na dan. FOTO: Jure Eržen

Kruh je sestavni del prehrane skoraj vsakega človeka. Verjetno si ne morete predstavljati obroka brez kruha? Odločite se za bolj zdrave možnosti, kot je polnozrnati kruh, na primer.

image_alt
Kakšna je razlika med navadnim in organskim jajcem

Strokovnjaki pravijo, da odrasel človek potrebuje od dve do štiri rezine kruha na dan in da je lahko del zdrave prehrane, vendar le, če ga pravilno izberete. Ena najbolj znanih nutricionistk na svetu Susie Burrell je razkrila, kateri je najbolj zdrav in katerega se morate izogibati.

Polnozrnati

»Vsekakor najboljša različica, a morate paziti na količino in to, koliko zrn vsebuje. Več ko je žit, bolje je za nadzor ravni glukoze v krvi,« pravi Susie. Polnozrnati kruh je zelo dober za prebavila, saj je zelo hranljiv, vendar ne pretiravajte, saj ima enako število kalorij kot drugi.

Integralni kruh

Njegova velika prednost je, da je bogat z vlakninami. Če ne prenašate žitaric, je integralni kruh druga najboljša možnost, pravi nutricionistka. Vsebuje veliko več vlaknin kot beli kruh ter minerale, kot so magnezij, cink in kalij.

Kruh z dodanimi vrednostmi

Kupite ga lahko v skoraj vsaki trgovini z živili, na policah z zdravo hrano je. Vsebuje vse v enem, od žitaric, vlaknin, vitaminov do dobrih maščob. Če je videti kot beli, je še vedno beli kruh z dodatkom zdravih vrednosti. To je nepotrebna izguba denarja.

image_alt
Kaj vse nam lahko uniči naš običajni sprehod

Beli kruh

Čeprav ga ljudje najpogosteje kupujejo, je to najslabša možnost.

»Beli kruh se najhitreje prebavi in ​​dvigne glukozo v krvi, zato ni dobra izbira. Če otroci nočejo jesti polnozrnatega kruha, jim ne kupujte belega, ker dokler ga boste kupovali, ga bodo jedli in se ne bodo mogli navaditi na druge možnosti,« sklene Susie Burrell.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije