RECEPT
Trik za odlične palačinke
Da bodo palačinke mehke in puhaste, poskusimo trik stare gospodinje: v testo rahlo vmešamo sneg beljakov.
Odpri galerijo
Palačinke so eden najpogosteje pripravljanih posladkov. Spečemo jih hitro, razen kadar moramo z njimi nahraniti za celo vojsko lačnih. Receptov je ničkoliko, za osnovnega uporabimo jajca, mleko in moko. Nekateri testo sladkajo, drugi ga rahlo posolijo, za večjo mehkobo lahko dodamo žlico kisle smetane ali nekaj kapljic olja. Moja priletna soseda jih zmeraj pripravlja po receptu, ki ga je podedovala od svoje mame, torej je že zelo star in velikokrat preizkušen. Skrivnost je v jajcih, pravi. Navadne palačinke lahko, zlasti če nismo zelo izurjeni v pečenju, postanejo žilave. Če namesto celega jajca v testo posebej zamešamo sneg iz beljakov, bodo penasto mehke, tudi če bodo nekaj časa stale.
Recept najdete tukaj.
Recept najdete tukaj.