OKUSI

Bananini vaflji

Kako jih pripraviti?
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. V skledi zmešamo moko, sodo oziroma pecilni prašek, sol in sladkor.
2. Ločimo rumenjake in beljake, slednje stepemo v čvrst sneg. V skledi zmešamo stopljeno maslo, rumenjaka, kislo smetano in vaniljo, dodamo banane, ki smo jih zmečkali z vilicami ali v sekljalniku, in dobro premešamo. Postopoma dodajamo suhe sestavine in vmešamo še sneg. Na koncu dodamo koščke čokolade.
3. Pekač za vaflje segrejemo in malo namastimo. Ko je vroč, z žlico ali zajemalko damo na sredino testo in pokrijemo, pečemo, dokler vaflji ne postanejo zlato rumeni. Če nimamo pekača zanje, lahko testo spečemo na žar ponvi, ko se spodnja stran zapeče, jo obrnemo.
4. Postrežemo s koščki banane in stopljeno čokolado oziroma čokoladnim namazom ali pa grškim jogurtom in medom. R. O.

Kaj potrebujemo: 

250 g moke
žlička sode ali pecilnega praška iz vinskega kamna
pol žličke soli
100 g stopljenega masla
200 g sladkorja
2 jajci
50 ml kisle smetane
vaniljev strok
3 zrele banane
100 g nasekljane čokolade ali čokoladnih kapljic

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije