Zaradi koronavirusa so paraliziranega dečka pustili umreti

Deček s cerebralno paralizo umrl po slabem tednu dni. Očeta in brata odpeljali v karanteno, zanj ni poskrbel nihče.
Fotografija: Oče je prosil, naj poskrbijo zanj, a so se mu izogibali. FOTO: Weibo
Odpri galerijo
Oče je prosil, naj poskrbijo zanj, a so se mu izogibali. FOTO: Weibo

Koronavirus še naprej seje smrt, pa ne le med okuženimi, temveč tudi tistimi, ki so bili zaradi karantene bližnjih prepuščeni sami sebi. Žalostna zgodba prihaja iz kitajske province Hubej, kjer je umrl 16-letnik s cerebralno paralizo, potem ko sta morala njegov oče in brat zaradi suma okužbe od doma. Kljub očetovim prošnjam, naj kdo vendar poskrbi za njegovega sina, so znanci ubogega najstnika nahranili le dvakrat, po šestih dneh je tako umrl.

Žrtev bo še več. FOTO: Reuters
Žrtev bo še več. FOTO: Reuters

Po poročanju BBC sta morala Šioven, oče ubogega Jana Čenga, in enajstletni brat, ki trpi za avtizmom, konec januarja v karanteno. Oče je na kitajskem družabnem omrežju weibo prosil vse znance in sorodnike, naj poskrbijo, da bo njegov starejši sin vsak dan jedel in pil, a se ubogemu otroku, verjetno zaradi strahu pred morebitno okužbo, ni upal približati skoraj nihče.

Po znanih podatkih naj bi fant, ki je bil gibalno oviran in je pri vseh opravilih potreboval pomoč bližnjega, v skoraj tednu samo dvakrat dobil hrano, po par dneh je onemogel in preminil. Kitajske oblasti so že uvedle temeljito preiskavo, s položaja pa so že odstavile lokalnega tajnika komunistične stranke in župana mesta Huajiahe.


Okužba s koronavirusom se je po zadnjih podatkih izkazala za usodno za 427 ljudi, med temi je po en človek umrl na Filipinih in v Hongkongu. Več kot 20.000 ljudi je okuženih, več kot 150 zunaj meja Kitajske, žrtev pa bo po predvidevanjih Svetovne zdravstvene organizacije še več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije