OKRASITEV

Za božič okrasita dom s 30.000 lučkami

Družina iz Velike Britanije je prav mahnjena na božič. Njihovo okrašeno hišo si hodijo ogledovat z vseh koncev države.
Fotografija: Letošnje slavje sta najbolj oplemenitili pravnukinji. FOTOgrafije: Facebook
Odpri galerijo
Letošnje slavje sta najbolj oplemenitili pravnukinji. FOTOgrafije: Facebook

Čeprav je šele november, to za družino Farnes ni ovira, da ne bi svojega doma okrasila z na desettisoče lučkami in okraski. Vsako leto Michael in Lyn Farnes spremenita svoj dom v zimsko kraljestvo kolosalnih razsežnosti, za kar porabita neverjetnih 30.000 svetilk, plastične Božičke, jelenčke, smrečice in drugo božično okrasje. Pravita, da sta vedno prva v Veliki Britaniji, ki prepojita svoj dom z božičnim vzdušjem. A letošnje slavje bo še veliko večje, saj sta se tokrat veselju pridružili pravnukinji Erica in Poppy.

Družina iz britanskega Hova je zaradi obsedenosti z božičem postala svetovna atrakcija. Vsako leto porabijo kar tri dni, preden namestijo 200 metrov električnih kablov, ki so povezani s tisoči in tisoči lučk. Imajo 25 snežakov, 40 Božičkov, jelene, vilince, sani, pingvine, taščice, polarne medvede, velikanski kip dedka Mraza in ledeni ribnik. Njihovo hišo si prihajajo ogledovat iz vseh koncev in krajev države in prispevajo simbolične donacije za dobrodelne organizacije.
Zakonca sta začela okraševati pred 17 leti, nato pa je njuna zbirka iz leta v leto rasla. »Vsako leto kupim več stvari, tako da je vedno kaj novega za ljudi, ki prihajajo občudovat našo hišo,« je povedala 56-letna Lyn.«Veliko dela je in tudi veliko stane, a z ženo to zelo rada počneva. Najlepše je videti izraz v očeh otrok, ko vse skupaj osvetlim,« je dodal Michael.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije