VELIKA MAČKA

Vlada bi leva poslala v smrt

Peticija v podporo veliki mački ustavila dražbo. Kupili bi ga lovci na trofeje ali preprodajalci kosti.
Fotografija: Mufasa ima negotovo prihodnost. FOTOgrafiji: Pr
Odpri galerijo
Mufasa ima negotovo prihodnost. FOTOgrafiji: Pr

CAPE TOWN – Oblasti v Republiki Južni Afriki so postale tarča kritik, saj nameravajo na dražbi prodati zaplenjenega belega leva, sredstva pa porabiti za narodne parke. Težava je v tem, da bodo žival skoraj zagotovo kupili lovci in jo nato ustrelili za trofejo. Zaslužek si obetajo tudi preprodajalci levjih kosti.
Mufasa ima negotovo prihodnost. FOTOgrafiji: Pr
Mufasa ima negotovo prihodnost. FOTOgrafiji: Pr

Belega kralja živali Mufaso so pred tremi leti vzeli zasebnemu lastniku. Čeprav so aktivisti večkrat prosili, naj ga preselijo v rezervat, kjer bi bil deležen ustrezne nege in družbe, tega oblasti niso želele storiti. »Pri nas je redna praksa, da zaplenjene živali prodajo na dražbi,« je povedala dr. Tjitske Schouwstra, veterinarka, ki je skrbela za Mufaso.

Po njenem mnenju bodo žival kupili lovci, nato pa spustili v ogradi, kjer jo bodo ustrelili. Številni turisti prihajajo v Južno Afriko streljat divjad. Zgovorno je dejstvo, da zasebniki trenutno v komercialne namene vzrejajo približno 12.000 levov. Mufasa je sterilen, zato ni zanimiv za rejce. Na svetu je le 300 belih levov, od tega samo 13 v divjini.


Prav zaradi tega so cenjeni med lovci. Odvetnica Carol Zietsman, ki se bori za Mufaso, je povedala, da je živ izključno zaradi odziva javnosti in razkritja namena vlade v medijih. Kljub temu je njegova usoda negotova. Na spletni strani WildForLife je peticija v podporo nesrečni veliki mački. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije