INCIDENT

VIDEO: Šešelj poteptal hrvaško zastavo. »To je meja, prek katere nismo mogli«

Predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković je prekinil dvodnevni uradni obisk v Srbiji.
Fotografija: Meja, prek katere Hrvati niso mogli. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Meja, prek katere Hrvati niso mogli. FOTO: Youtube

BEOGRAD – Predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković je prekinil dvodnevni uradni obisk v Srbiji, potem ko je srbski poslanec Vojislav Šešelj snel in poteptal hrvaško zastavo, ki je ob obisku hrvaškega predstavnika visela pred srbskim parlamentom v Beogradu, ter vulgarno žalil hrvaško delegacijo, poroča 24sata.

Šešelj, ki je bil prejšnji teden obsojen zaradi zločinov proti človečnosti med vojno na območju nekdanje Jugoslavije, je pred parlamentom zagledal hrvaško zastavo in jo hotel strgati, a je padla na tla. Potem sta s poslancem SRS Filipom Stojanovićem hrvaško zastavo še poteptala, incidenta pa niso mogli preprečiti skupščinski varnostniki, so poročali mediji. Kot so dodali, je Šešelj tudi vulgarno žalil hrvaško delegacijo, ko jo je srečal v skupščini.

Predsednik hrvaškega parlamenta je pred odhodom iz Beograda kratko izjavil, da je šlo za »mejo, prek katere nismo mogli«, ter napovedal novinarsko konferenco po vrnitvi v Zagreb. Tudi srbski predstavniki so ostro obsodili Šešljevo ravnanje in ga označili za nesprejemljivo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije