NAROBE SVET

V šolo mu ne pustijo, ker je premajhen

Najstnik trpi za dvarfizmom in v višino meri le dober meter.
Fotografija: Doma si pred štedilnik postavi pručko.
Odpri galerijo
Doma si pred štedilnik postavi pručko.

Britanski najstnik, ki trpi za dvarfizmom, zaradi česar je zrasel komaj dober meter v višino, se bo, kot kaže, moral odpovedati svojim sanjam, da bi postal kuhar, saj ga zaradi njegove nizke rasti nočejo sprejeti na kolidž.

Louisu Makepeacu so sicer najprej ponudili mesto na kolidžu v Worchestershiru, ko so izvedeli, da je visok meter in deset centimetrov, pa so mu sporočili, da pri njih zanj ni mesta, saj bi ogrožal druge učence, ker bi morali, namesto da se osredotočajo na kuho, ves čas gledati pod noge, da ga ne bi pohodili ali poškodovali.
Ravnatelj je Louisu zabrusil, da mu nikdar nihče ne bi dovolil delati v kuhinji, zato nima smisla, da se šola za kuharja. FOTO: Guliver/Getty Images
Ravnatelj je Louisu zabrusil, da mu nikdar nihče ne bi dovolil delati v kuhinji, zato nima smisla, da se šola za kuharja. FOTO: Guliver/Getty Images

Če bi se kateri spotaknil obenj, bi se lahko poškodoval tudi on in z vsemi noži ter vročimi štedilniki naokoli bi lahko bile posledice katastrofalne, so še dodali. Louisova mama Pauline je dejala, da ji je ravnatelj še zabrusil, da nima prav nobenega smisla, da Louis obiskuje pouk kuhanja, saj mu nikdar nihče ne bo dovolil dejansko delati v kuhinji.
Louisova mama Pauline je ogorčena nad odzivom šole.
Louisova mama Pauline je ogorčena nad odzivom šole.

»Zelo sem razočaran, saj me kuha izjemno veseli, mislim, da sem tudi dober v kreiranju novih jedi, in doma nimam prav nobenih težav pred štedilnikom. Pred njim imam pručko in vse normalno dosežem,« je dejal 19-letnik in dodal, da je njegova mama šoli predlagala, kakšne spremembe bi za Louisa lahko naredili v njihovi kuhinji, a jo je vodstvo menda zavrnilo.

»To, da so mi rekli, da bom oviral druge študente in se jim motal pod nogami, se mi je zdelo res ponižujoče. Ne vem, kaj bi drugega počel v življenju kot kuhal, to je bila od nekdaj moja strast, a če mi ne dovolijo, da se na tem področju izobrazim, ne bom nikdar dobil službe,« je razočaran Louis, ki so mu zavrnitev in komentarji, ki jih je dobil s kolidža, močno načeli samozavest.


Njegova mama pa se nikakor noče vdati v usodo in sklenila je, da bo sina spravila do želene izobrazbe in poklica, pa »naj jo stane, kar hoče«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije