DMITRIJ MEDVEDJEV

Srhljiva grožnja Putinovega sodelavca: »Vsaka vojna se lahko hitro konča-s sporazumom ali jedrskim orožjem«

Nekdanji ruski predsednik znova grozil z jedrsko apokalipso.
Fotografija: Dmitrij Medvedjev, namestnik vodje varnostnega sveta in nekdanji ruski predsednik. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures
Odpri galerijo
Dmitrij Medvedjev, namestnik vodje varnostnega sveta in nekdanji ruski predsednik. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures

»Vsako vojno je mogoče hitro končati - s podpisom mirovne pogodbe ali z uporabo jedrskega orožja,« je dejal Dmitrij Medvedjev, namestnik vodje varnostnega sveta in nekdanji ruski predsednik.

image_alt
Ukrajina: Rusi pripravljajo jedrsko katastrofo, evakuirajte ljudi, jutri je ključen dan

V intervjuju za rusko državno tiskovno agencijo TASS je dodal, da je Japonska kapitulirala, potem ko so ZDA odvrgle jedrske bombe na mesti Hirošima in Nagasaki.

»Na splošno se vsaka vojna, tudi svetovna, lahko konča zelo hitro. Ali podpišite mirovno pogodbo ali naredite to, kar so storili Američani leta 1945, ko so uporabili jedrsko orožje in bombardirali dve japonski mesti,« je dodal.

image_alt
Zelenski: Rusi so na streho jedrske elektrarne postavili sumljive predmete

»Kar zadeva rusko specialno vojaško operacijo v Ukrajini, bo v nekaj dneh končana, če Nato neha oskrbovati Kijev z orožjem,« je izpostavil Medvedjev in rusko vojsko označil za herojsko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije