ŠE TRI LETA

Šokantna trditev bivšega agenta KGB: Putin je hudo bolan

Med drugim je prišel v javnost podatek, koliko časa mu je še ostalo ...
Fotografija: Ruski predsednik Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Reuters

Boris Karpičkov, nekdanji agent KGB in FSB, rojen v Latviji, ki je za Moskvo vohunil v svoji domovini, potem ko je ta razglasila neodvisnost, je leta 1998 pobegnil v Veliko Britanijo, kjer je postal eden od najglasnejših kritikov Putinovega režima. Da je Putin verjetno hudo bolan, je menda povedal neimenovani agent FSB nekdanjemu kolegu Karpičkovu, ta pa ekskluzivno britanskemu mediju Daily Mirror.

image_alt
Putinovi grozijo Bosni: To je jasen »protiruski korak«

»Ima raka, izgublja vid, preostalo mu je največ tri leta življenja«

Boris Karpičkov je povedal, da je od nekdanjega kolega dobil sporočilo, da ruski predsednik boleha za »težko obliko hitro napredujočega raka«, da postopoma izgublja vid, ter da mu je ostalo največ tri leta življenja. Podobne informacije so prišle menda tudi iz Kremlja, kjer je bila na telegramu (na kanalu General SVR), objavljena vest, da je imel Putin 17. maja urgentno operacijo in da dobro okreva. Putin je bil medijsko odsoten od 17. do 19. maja, v kontaktu pa naj bi bil le z Nikolajem Patruševim, ruskim sekretarjem.

Pogoste odmori

Putin naj bi bil pod nenehnim zdravniškim nadzorom, trdi tudi Christopher Steele, nekdanji član britanske obveščevalne službe MI6. »Med odmori nekam odhaja in prejema zdravstveno pomoč. Tako da je jasno, da je resno bolan. Ni pa znano, ali je smrtonosno in neozdravljivo ... Brez dvoma pa ima njegova bolezen resen vpliv na vladanje Rusije.«

image_alt
Britanski vohun: Putin se še letos poslavlja od oblasti, čaka ga sanatorij

Tudi nekdanji načelnik britanske vojne obveščevalne agencije Richard Dearlove je povedal, da verjame, da bo Putin že leta 2023 izginil s političnega prizorišča in da bo pristal v bolnišnici. »Ne pravim, da se ne bo vrnil z bolnišnice, ampak da ne bo vrnil kot vodja Rusije. Menim, da je to način, kako spremeniti stvari z mrtve točke brez puča.«

Iz Kremlja so sporočili, da govorice ne držijo

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov je zanikal, da je Putin resno bolan. Na vprašanje novinarja francoske televizije TF1 je Lavrov odgovoril: »Menim, da razumni ljudje pri predsedniku ne vidijo nobenih znakov bolezni, ali da bi jemal kakršna koli zdravila.« Dodal je, da se Putin, ki bo oktobra dopolnil 70 let, vsak dan pojavi v javnosti.

Putinovo zdravje in njegovo zasebno življenje je v Rusiji tabu in se o tem nikoli javno ne razpravlja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije