ZAMERA

S tvitom se je zameril pogorelcem

Ameriški predsednik obiskal Malibu in okoliška mesta. Doslej pogasili približno 82 odstotkov obsežnih požarov.
Fotografija: Mesto Paradise je ogenj izbrisal.
Odpri galerijo
Mesto Paradise je ogenj izbrisal.

LOS ANGELES – Ameriški predsednik Donald Trump je obiskal Malibu, kalifornijsko mesto, ki so ga obsežni požari, ki divjajo že dobrih deset dni, najbolj prizadeli. Skupno je umrlo 74 ljudi, 1276 je še vedno pogrešanih, na stotine pa jih je ostalo brez domov, med njimi številni zvezdniki. Skupno je požar uničil 836 stavb in poškodoval še nadaljnjih 242. Trump je prišel na požarišče ocenit škodo, in to kljub temu, da je v Kaliforniji vse prej ko zaželen. Prebivalcem južne Kalifornije se je zameril, ko je pred dnevi tvitnil, da so za požare krivi sami oziroma njihovo slabo ravnanje z naravo in gozdovi.
Trump med ruševinami v Malibuju FOTOGRAFIJI: AFP
Trump med ruševinami v Malibuju FOTOGRAFIJI: AFP

»Da je to tvitnil in potem prišel sem, kot da ga zanima, kaj se dogaja, je hinavsko. Navsezadnje je predsednik in ne spodobi se, da tako grdo govori o ljudeh v krizi, saj mnogi njegove besede cenijo in si jih vzamejo k srcu,« je dejala ena od prebivalk Topange, mesta nedaleč od Malibuja, ki ga je pogoltnil ogenj. Z njo se je strinjal njen sokrajan Ryan Victor, ki je Trumpa prav tako označil za hinavca.


»Idiotizmi, ki prihajajo iz njegovih ust, me ne ganejo več kaj dosti, sem pa zgrožen in besen, da je po tistem tvitu prišel sem. Bolj hinavsko se ne bi mogel obnašati,« je dejal Ryan.
Požar, ki je 8. novembra izbruhnil v okrožju Ventura in se hitro razširil proti okrožju Los Angeles, so že skoraj ukrotili, 82 odstotkov ga je po podatkih lokalnih gasilcev pogašenega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije