SAVDSKA ARABIJA

Princ se boji za svoje življenje

Na družabnih omrežjih so se pojavile govorice, da naj bi se savdski princ spečal z Joejem Bidnom. Načrtoval naj bi celo umor prestolonaslednika, zaradi česar je od marca v hišnem priporu.
Fotografija: Pred tremi leti je kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud za svojega naslednika določil Mohameda bin Salmana. FOTO: Saudi Royal Court/Reuters
Odpri galerijo
Pred tremi leti je kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud za svojega naslednika določil Mohameda bin Salmana. FOTO: Saudi Royal Court/Reuters

Na družabnih omrežjih so se pojavila namigovanja, da naj bi savdski princ Mohamed bin Najef načrtoval umor prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, zaradi česar se prvi zdaj boji za življenje.

Bin Najefovi odvetniki so menda že kontaktirali platforme, kjer so se posnetki z domnevno neresničnimi govoricami pojavili, naj jih odstranijo, saj bi se mu lahko v Savdski Arabiji zaradi njih maščevali. V omenjenih posnetkih princa obtožujejo, da spletkari z Joejem Bidnom, ki bo, ko prevzame vajeti Združenih držav Amerike, najverjetneje močno ohladil odnose med državama, ki so bili v času predsednikovanja Donalda Trumpa zelo dobri, česar pa Savdijci seveda ne želijo.
Med Trumpovim predsedovanjem so bili odnosi med državama odlični, kar se bo najbrž kmalu spremenilo. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Med Trumpovim predsedovanjem so bili odnosi med državama odlični, kar se bo najbrž kmalu spremenilo. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters

Princu bin Najefu so razne objave povzročale preglavice že pred ameriškimi volitvami, saj so v njih ljudje, tudi razni pomembneži, trdili, da je princ del velike zarote, ki jo vodi ameriška demokratska stranka, njen cilj pa da je zrušiti savdsko kraljevo družino.

Vse to naj bi princ počel iz maščevanja, ker je bil še pred tremi leti on izbran za prestolonaslednika, nato pa je njegov bodoči položaj na čelu Savdske Arabije po ukazu kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda nenadoma prevzel bin Salman, kar pa, vsaj po trditvah bin Najefovih odvetnikov, niti približno ne drži, njihov klient pa da je vedno bil in bo zvest savdski kraljevi družini, ne glede na odnose in dogajanje v njej. »Govorice so neresnične in zelo škodljive. Zaradi njih se naš klient in njegova družina bojita za svojo varnost, ali so ogrožena tudi njihova življenja, trenutno ni znano, a pozorno bomo spremljali in nadzorovali, kaj se dogaja,« so dejali bin Najefovi odvetniki.


Princ bin Najef je od marca brez pojasnila ali obtožnice v hišnem priporu, kamor ga je poslal bin Salman, kot je to v zadnjih dveh letih storil z mnogimi, za katere je menil, da bi lahko ogrozili njegova položaj in moč. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije