VAL OGORČENJA

Po volitvah spregovoril mali Niko, smeji se mu vsa Hrvaška (VIDEO)

Poglejte posnetek, ki je na Hrvaškem dvignil veliko prahu.
Fotografija: Slavil je Zoran Milanović. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slavil je Zoran Milanović. FOTO: Reuters

Na nedeljskih predsedniških volitvah na Hrvaškem je zmagal nekdanji premier in predsednik SDP Zoran Milanović. To je bil velik udarec za podpornike HDZ, ki so bili prepričani o zmagi Kolinde Grabar-Kitarović. Na spletu se je kmalu po razglasitvi rezultatov pojavil video, na katerem se je jezni podpornik HDZ v dnevni sobi znesel nad božičnim drevescem, nato pa si je odpel hlače in svojo moškost naslonil na televizor na Milanovićev obraz.
 

Preberite tudi: Razočarani volivec s svojim mednožjem v Milanovićev obraz (VIDEO)


 

Kot kaže, nasprotniki Milanovića svoj svetovni nazor uspešno prenašajo na naslednje generacije. Tako se je pojavil posnetek, na katerem moški vpraša svojega sina Nika, kdo je zmagal na volitvah: »Komunjara (slabšalni izraz za komunista op. p.),« je odgovoril deček, ki mu izgovorjava črke r še vedno dela nekaj težav. A to še ni bilo vse. Sledilo je vprašanje: »In kaj zdaj?« Mali analitik Niko pa: »Zdaj smo v ku*** ...« 

Komentatorji: To je zrelo za socialno

Kljub temu da nič hudega sluteč deček mnoge s svojimi naučenimi izjavami zabava, pa se je na facebooku usul plaz ogorčenih komentatorjev, ki menijo, da je početje očeta sramotno in nedopustno. Nemalo ljudi celo meni, da bi moral takšne starše obiskati tudi pristojni center za socialno delo.
 

Preberite tudi: Poražena Kolinda v solzah prosila volivce za nenavadno dovoljenje



Milanović dobil okoli 53 odstotkov glasov

Milanović je sicer na nedeljskih volitvah prejel 1.034.389 glasov, dosedanja hrvaška predsednica pa 929.488 glasov. To je danes potrdila hrvaška državna volilna komisija (DIP). Volilna udeležba je bila 55-odstotna, kar je nekoliko manj kot v drugem krogu pred petimi leti. Za Milanovića je glasovalo nekaj manj kot 53 odstotkov od približno 3,8 milijona hrvaških državljanov z volilno pravico.

Grabar-Kitarovićeva je dobila 45.311 glasov iz diaspore, Milanović pa 6222. V Sloveniji je Milanović prejel glasove 161 hrvaških volivcev, Grabar-Kitarovićeva pa 101.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije