TEŽAVE

Peklenski let: osem ur v zraku, pristali pa še bolj oddaljeni od cilja

Posadka Lufthanse je na letalu zaznala napako.
Fotografija: Po osmih urah letenja so bili potniki še bolj oddaljeni od svojega cilja kot ob vzletu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po osmih urah letenja so bili potniki še bolj oddaljeni od svojega cilja kot ob vzletu. FOTO: Reuters

Potniki, ki so z Lufthanso prejšnji ponedeljek leteli iz Frankfurta v New York, so imeli dan, poln frustracij, ko se je moralo njihovo letalo nad Atlantikom obrniti in vrniti zaradi težav s hidravliko. V zraku so bili osem ur, na koncu pa so pristali v Kölnu, ki je 135 kilometrov oddaljen od kraja, kjer so začeli pot.

Predstavnik Lufthanse je povedal, da je airbus A340-600 iz Frankfurta vzletel ob 17.53. Po približno štirih urah letenja, ko so bili nekje nad Irsko, je posadka opazila, da je prišlo do napake na hidravličnem sistemu. Letalo so iz previdnosti, ker bi utegnili imeti težave pri pristanku, obrnili in se vrnili v Nemčijo, a ne v Frankfurt, saj je bilo tam letališče zaprto, temveč v Köln, kjer so potnike z avtobusi prepeljali v Frankfurt. Nekateri so nato z istim letom poleteli proti New Yorku, drugi pa so proti svojemu cilju odleteli z drugimi leti.

Letalo je v Kölnu pristalo brez težav.

V podobnem incidentu so novembra potniki na letu družbe KLM v zraku preživeli kar 11 ur, zaradi izbruha vulkana pa so pristali točno tam, kjer so vzleteli. Letalo je vzletelo v Amsterdamu in bilo že nad vzhodno Kanado, ko so ga zaradi izbruha vulkana v Mehiki obrnili in se vrnili. Nizozemska letalska družba je pojasnila, da pristanek na drugem letališču ni bil mogoč zaradi zahtev po vizah za potnike, na letalu pa je bilo tudi veliko konj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije