MED SHODOM V SPOMIN

Med aretacijo ranjen brat francoskega mladeniča, ki je umrl v policijskem pridržanju

Razmere na ulicah francoskih mest so napete.
Fotografija: Pridržan je bil na podlagi obtožb o nasilju proti javnem uslužbencu. FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Pridržan je bil na podlagi obtožb o nasilju proti javnem uslužbencu. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

Francoska policija je v Parizu med shodom v spomin na mladeniča Adamo Traoreja, ki je pred sedmimi leti umrl v policijskem pridržanju, v soboto pridržala še njegovega brata Youssoufa. Ta je bil med aretacijo ranjen v oko in odpeljan v bolnišnico, kar je dodatno razburilo javnost.

29-letni Youssouf Traore se je skupaj z okoli 2000 ljudmi v soboto udeleževal shoda v prestolnici kljub sodni prepovedi v luči trajajočih nemirov.

Nasilno pridržanje

Pridržan je bil na podlagi obtožb o nasilju proti javnem uslužbencu. Pariški tožilec je sporočil, da so bile obtožbe zaradi njegove poškodbe umaknjene, a hkrati pojasnil, da to še ne pomeni, da proti njemu ne bo sprožen postopek po odpustu iz bolnišnice.

image_alt
Po Franciji nemiri še v Belgiji

image_alt
Francija zaradi smrti 17-letnika na nogah: prepoved avtobusov in tramvajev

Traore naj bi na začetku shoda na Trgu republike udaril policista, je povedal neimenovan policijski vir. Njegovo kasnejše nasilno pridržanje, med katerim se je Traore krčevito upiral, so posneli mnogi očividci.

V odziv na aretacijo je več francoskih levičarskih društev, sindikatov in političnih strank v skupni izjavi pozvalo k izpustitvi Traoreja in še enega posameznika.

Razmere na ulicah francoskih mest so napete vse od konca junija, ko je policist med prometno kontrolo v enem od pariških predmestij ustrelil in ubil 17-letnega Nahela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije