POZOR

Manj poznani simptomi omikrona, ki so znak za alarm

Dlje čas je virus z nami, bolj znani so simptomi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Ronen Zvulun, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Ronen Zvulun, Reuters

Strokovnjaki ugotavljajo, da ima različica omikrona kar nekaj drugačnih in tudi neobičajnih simptomov od drugih različic. Čeprav kaže, da povzroča blažji potek bolezni, strokovnjake skrbi, ker se hitro širi hitro. Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi CDC opozarja, da je še posebej treba biti pozoren na nekatere simptome, med temi so tudi spremembe v barvi kože. Znak za alarm je bleda, siva ali modrikasta barva kože, ust ali nohtov. To lahko nakazuje nizko raven kisika v krvi. Po njihovi oceni naj bi bili ti znaki tako hudi, da je treba nemudoma obiskati zdravnika, poroča Daily Mirror

Preberite še: Kolikšne so možnosti, da okuženi z omikronom konča v bolnišnici?

image_alt
Starši, pozor, na ta simptom omikrona morate biti pozorni

Znak za alarm so še težave z dihanjem, občutek pritiska v pljučih, zmedenost, huda utrujenost, zaradi katere le s težavo ostanete budni. Med najpogostejšimi simptomi okužbe z omikronom so vneto grlo, izcedek iz nosu, kihanje, blage bolečine v mišicah in utrujenost, pa tudi nočno znojenje.

So pa v zadnjih dneh starega leta znanstveniki ugotovili, zakaj se omikron tako hitro širi – ker napade druge celice in bolj kot pljuča napada grlo. Pri otrocih se lahko celo pojavi nenavaden izpuščaj.

image_alt
Luč na koncu predora? To o omikronu pravijo znanstveniki

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije