NENAVADNO

Starši, pozor, na ta simptom omikrona morate biti pozorni

Poleg glavobola, izcedka iz nosu, utrujenosti, izgube apetita in vročine se pojavlja še en nenavaden znak.
Fotografija: Zdravniki opažajo, da se pri 15 odstotkih otrok pojavi nenavaden izpuščaj. FOTO: Halfpoint, Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Zdravniki opažajo, da se pri 15 odstotkih otrok pojavi nenavaden izpuščaj. FOTO: Halfpoint, Getty Images/Istockphoto

Omikron kaže zobe in se širi po Evropi in pri nas, kjer so do četrtka potrdili že 333 primerov. Angleški strokovnjaki opažajo, da omikron pri najmlajših povzroča neobičajen simptom, na katerega bi morali biti pazljivi vsi starši. Poleg izcedka iz nosu, vnetega grla in glavobola se pri nekaterih razvije še nenavaden izpuščaj.

image_alt
Slabe novice: tako zelo se je pri nas že razširil omikron

Angleški Daily Mirror poroča, da ima kar 15 odstotkov vseh otrok, ki so bili pozitivni na okužbo z najnovejšo različico koronavirusa, izpuščaj. To je dejal zdravnik David Lloyd za Sky News. Pri otrocih se pojavi tudi visoka temperatura, dražeč kašelj ter izguba ali sprememba vonja in okusa. Angleški zdravniki svetujejo staršem še, naj otrokom ne dajejo zdravil in naj jih raje takoj testirajo.

Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da omikron povzroča blažje simptome in da je podoben prehladu, a da ob slabi precepljenosti vseeno vzbuja veliko skrbi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije