SVETOVNA VOJNA

Madžarska: »Evropa lahko pričakuje vojno. Svet bo čisto drugačen, če ta človek pride na oblast!«

Naslednjih šest mesecev naj bi bilo odločilnih za to, ali se bo svet pomaknil proti miru ali vojni.
Fotografija: Gergely Gulyás, vodja kabineta madžarskega premierja. FOTO: Luis Cortes Reuters
Odpri galerijo
Gergely Gulyás, vodja kabineta madžarskega premierja. FOTO: Luis Cortes Reuters

Madžarska vlada se pripravlja na dolgotrajen konflikt v Ukrajini, ki mu ni videti konca. »Smo v zelo nevarnem obdobju. Naslednjih šest mesecev bo odločilnih za to, ali se bo svet pomaknil proti miru ali vojni,« je dejal minister Gergely Gulyás, piše Remix News.

image_alt
Izgubljena generacija moških: ali Ukrajino čaka popoln zlom?

Dodal je, da trenutno prihaja več slabih kot dobrih novic, in meni, da Evropa lahko pričakuje »več vojne, ne manj«.

»Vojna vročica se je od birokratov v Bruslju razširila na vodilne politike Evrope. Ti pravijo, da bi poslali svoje vojake v Ukrajino, čeprav so bile takšne izjave označene za težavne. Nato dogajanje le komentira, ni pa se še vpletel.«

image_alt
Grozljiva napoved Nostradamusa za leto 2024! Napad Irana na Izrael sprožil strah pred 3. svetovno vojno

»Nato tudi zavrača možnost posredovanja zaradi nevarnosti svetovne vojne. Če bi bile njegove sile nameščene v Ukrajini, bi to s seboj prineslo tveganje, ki se mu je treba za vsako ceno izogniti. To je za zdaj stališče zavezništva,« je dejal Gulyás, ki želi v okviru Natove misije v Ukrajini oblikovati sklad v višini 100 milijonov evrov.

Ta denar želijo uporabiti za pomoč pri usposabljanju vojakov in usklajevanju vojaške oskrbe. Gulyás je opozoril, da je rdeča črta – pošiljanje enot Nata v Ukrajino – tako ali tako že zabrisana.

Hude težave bodo, če zmaga Trump

»Madžarska je resno zaskrbljena zaradi razvoja razmer in vidi Nato kot obrambno zavezništvo, ne kot ofenzivno,« je dejal Gulyás. Njihova vlada meni, da vojaške rešitve ni, ampak da je potrebna prekinitev ognja.

Če na volitvah zmaga Trump, bodo po besedah Madžara posledice katastrofalne. FOTO: Spencer Platt Getty Images Via Afp
Če na volitvah zmaga Trump, bodo po besedah Madžara posledice katastrofalne. FOTO: Spencer Platt Getty Images Via Afp

Madžarska vlada je upoštevala tudi posledice dolgotrajne vojne za madžarsko gospodarstvo. Gulyás pravi, da bodo na to najpomembneje vplivali Američani in da bo svet povsem drugačen, če zmaga Donald Trump.

image_alt
Sestanek Goloba in Sancheza: »Bližnji vzhod se približuje prepadu«

Naslednjih šest mesecev je po njegovih besedah ​​ključnega pomena, saj se bo v tem obdobju odločilo, kdo bo zmagal na ameriških predsedniških volitvah novembra. Zato madžarska vlada ne bo uveljavljala bistvenih sprememb vsaj do 5. novembra.

Gulyás je še povedal, da je stališče njihove vlade, da se mora Madžarska izogniti vojni, in meni, da ima Madžarska pravico vsiljevati to stališče preostalemu Natu, saj zavezništvo temelji na soglasnem odločanju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije