STRELSKI POHOD

Kostov oče v zaporu v popolnem obupu, ponavlja le te besede

Vladimir K. se menda noče z nikomer pogovarjati, a ko spregovori ...
Fotografija: Očetu grozi do 12 let zaporne kazni. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Očetu grozi do 12 let zaporne kazni. FOTO: Zaslonski posnetek

Vladimir K. (47), oče Koste K. (13), ki je ubil deset učencev in paznika Osnovne šole Vladislava Ribnikarja, dneve preživlja v priporu v obupnem stanju in zaradi sramu ne govori z nikomer.

Po pisanju portala Republika.rs, se zaveda, da so življenja njegovih družinskih članov uničena. Kosta je 3. maja vdrl v šolo,  najprej ubil varnostnika in dežurnega učenca, nato pa še sedem učencev iz svojega razreda. Ranil je učiteljico zgodovine in pet drugih učencev, od katerih je ena deklica dvanajst dni pozneje umrla. Orožje je vzel v domačem sefu.

Vladimirja K., ki je po poklicu radiolog, so aretirali še isti dan, ko je njegov sin zagrešil najhujši zločin. Kasneje so mu odredili  30-dnevni pripor, ker orožja ni ustrezno zavaroval, zaradi česar je obtožen hudega kaznivega dejanja zoper javno varnost in mu grozi do 12 let zapora.

image_alt
Kaj se je dogajalo v glavi morilca Koste (13) in kdo je kriv? Znana kolumnistka udarila brez dlake na jeziku

Po pisanju portala je v priporu padel v popoln obup in edino, kar mu uspe spregovoriti, je povezano s tragedijo, ki jo je zagrešil njegov sin.

»Pristojni v zaporu se zavedajo, da je Kostin oče v zelo hudem psihičnem stanju, in ga imajo pod večjim nadzorom kot druge pripornike. Vladimir cele dneve sedi v celici in strmi v tla, kot da bi si nenehno ponavljal prizore sinovega množičnega umora v šoli in tone vse globlje v obup. Kadarkoli mu uspe kaj reči, si zamrmra: 'Sin, kaj si naredil, uničil si si življenje. Kaj bova zdaj? Nimamo več življenja. Ničesar ni več. Prekleto strelišče in puške ...,' pravi neimenovani vir za Republiko.

image_alt
Oče deklice, ki jo je ubil Kosta, ogorčen: Veste, kaj je zdravnica vprašala otroke?! (VIDEO)

Uprava zapora očetu nenehno ponuja psihiatrično pomoč, ne nazadnje tudi zaradi strahu, da si bo vzel življenje, a zavrača kakršno koli komunikacijo, tako z drugimi obsojenci kot z zaposlenimi v zaporu.

»Poleg popolnega brezupa ga grize tudi ogromen sram. Ve, da o njem in njegovem sinu govori vsa bližnja okolica, pa tudi cela Srbija in da za Kostovo zlobo ni opravičila. Zato se je odločil, da se ne bo z nikomer pogovarjal, saj meni, da bi s pogovori o tem in poslušanjem komentarjev drugih še poslabšal svoje stanje,« piše Republika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije