ZLAT PRSTAN

Detektor kovin odkril večno ljubezen

Možakar je med brskanjem po plaži naletel na zlat prstan. Vgravirana ime in datum sta ga spodbudila k detektivskemu delu.
Fotografija: Dragocenosti ni hotel zadržati zase. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Dragocenosti ni hotel zadržati zase. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Bolj za zabavo kakor zares je brskal po plaži s svojim detektorjem kovin, odkril pa je nadvse romantično zgodbo. Njegova napravica ga je opozorila na zanimiv zlati obroček, za katerega se je izkazalo, da je spominski prstan. Na pokojno ženo, z imenom in datumom, dragoceni kos nakita pa je po obliki sodeč krasil vdovčevo palico, na katero se je opiral pri hoji.

Spomin na ljubezen

Z detektorjem kovin je odkril čudovito zgodbo.
Z detektorjem kovin je odkril čudovito zgodbo.
Osemnajstkaratni kos nosi ime Elizabeth Honywood, ki je umrla 29. septembra 1834, za njo pa je neizmerno žaloval njen dragi Thomas, se je izkazalo. Geoff Smith, 51-letnik iz Lancing Beacha v Sussexu, se je pred časom vsekakor razveselil zanimive najdbe, še bolj pa zgodovine prstana, ki mu jo je pomagala razodeti družina pokojnega lastnika. Ko je prebral ime na prstanu, je sklenil poiskati morebitne potomce, zato je odkritje objavil na facebooku in zaprosil za pomoč.

Odgovor je prišel kaj hitro, a je najprej žalosten izvedel, da zaljubljena zakonca nista imela otrok. Je pa Elizabeth imela dve sestri, se je izkazalo, ena je bila Anna Morth, rojena 1775, ki je imela več otrok, prapranečakinja Honywoodove, Vivian, pa je vse do smrti leta 2013 celo živela v istem kraju, se je izkazalo. Imela je tri vnuke, ena od njih, Alexina, še vedno živi v bližini.


Smith se nadvse veseli snidenja z njo, takrat bo namreč dragoceno dediščino in izgubljeni romantični spominek vrnil družini, upa, da bo o zanimivem paru izvedel še kaj. In poudarja, da mu ob najdbi še na misel ni prišlo, da bi kos zlata zadržal zase: »Če je le mogoče najti lastnika, se potrudim in vrnem vsakršno najdbo, ne glede na vrednost. Brskanje z detektorjem kovin je tako še zanimivejše, saj spoznavam ljudi in njihovo preteklost, malce pa preizkušam tudi svojo detektivsko žilico.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije