IGRALSKI SVET

Žalostno slovo od igralca Igorja (51), tudi Magnificovega kolega

Nastopal je v nadaljevanki, za katero je Magnifico napisal pesem.
Fotografija: V spomin. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Shutterstock

V svojem stanovanju v Beogradu je v 52. letu življenja umrl igralec Igor Pervić. Po pisanju srbskega Kurirja je izgubil bitko z dolgo in težko boleznijo. Igral je v znanih filmih in nadaljevankah, kot so Vratiće se rode, Bure baruta, Crni bombarder, Sivi dom, Ranjenik ...

Igor Pervić. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek
Igor Pervić. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek

Rodil se je leta 1967, v igralske vode pa je zajadral že pri sedmih letih. Še mlad je dobil status zlatega dečka jugoslovanske kinematografije. Žal je že kot mlad začel eksperimentirati z jemanjem droge. Postal je odvisen od heroina, iz tega pekla pa se je poskušal izvleči ob pomoči staršev, balerine Lidije Pilipenko ter gledališkega in literarnega kritika Muharema Pervića. Ta sta svojega sina odpeljala na zdravljenje v London. Pozneje ga je nekdanja soproga obtožila, da ji je nekoč razbil glavo, ker mu ni želela dati denarja za drogo. Na vrhuncu slave je bil leta 1991.

Leta 2007 je nastopal v zelo priljubljeni srbski nadaljevanki Vratiće se rode (Štorklje se vračajo), za katero je Robert Pešut Magnifico napisal tudi znano skladbo Evo me narode. Leta 2008 je Magnifico nastopil na dobrodelnem koncertu v Novem Sadu skupaj z igralsko zasedbo, v kateri je nastopal Pervić.

Magnifico je sicer na prostorih nekdanje Jugoslavije zelo dejaven s pisanjem glasbe za filme in nadaljevanke. Je tudi dober prijatelj legendarnega igralca in producenta Dragana Bjelogrlića, ki je s Pervićem večkrat nastopal.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije