BLOKADA V ITALIJI

Strašni posnetki, Italijani v peklu: trgovine izpraznjene, ljudje si delajo zaloge hrane (FOTO)

V italijanskih mestih se širi preplah.
Fotografija: Izpraznjene trgovine v italijanskih mestih. FOTO: Telegraf.rs, zasebni arhiv
Odpri galerijo
Izpraznjene trgovine v italijanskih mestih. FOTO: Telegraf.rs, zasebni arhiv

V Italiji pospešeno štejejo okužene s koronavirusom. Furlanija - Julijska krajina je že čez vikend razglasila izredne razmere zaradi okužb. Sever Italije je zaradi koronavirusa v blokadi, odredili pa so izolacijo enajstih mest. V hišni karanteni je okoli 50 tisoč ljudi, v nekaterih mestih so zaprli šole, vrtce, odpovedali pa so tudi znameniti karneval v Benetkah. Virus je v Italiji danes zahteval peto smrtno žrtev.

Italijani so iz strahu pred pomanjkanjem hrane izpraznili trgovine. Predsednik Lombardije Attillio Fontata je sicer zatrdil, da ni nevarnosti, da v trgovine ne bi mogli dostaviti hrane, a realnost je drugačna.



Fotografije, ki krožijo po družbenih omrežjih, dokazujejo, da se med Italijani širi panika. »Najbolj iskana roba so testenine in moka,« so objavili na twitterju portala Avtokampi.si in zapisali, da je fotografijo objavil italijanski kampist, ki poleti prihaja v Rovinj.



Izpraznjene trgovine so tudi v Milanu. Kljub drugačnemu mnenju lokalnih obvestil pa nekateri prebivalci pozivajo someščane, naj si doma naredijo zaloge nepokvarljive hrane, kot so pločevinke, riž , moka, makaroni, sladkor ...



Za srbske medije se je oglasila tudi Srbkinja Bojana Čavka, ki živi in dela v Italiji. S partnerjem živita v mestu Segrate, nedaleč od Milana, kjer so zaprli šole, vrtce in kinodvorane. Kot je povedala za telegraf.rs, sta do sobote še nekako nabavila osnovne potrebščine, a kot je dejala, se police vse počasneje polnijo.

Ljudje v Milanu ne uporabljajo več javnega prevoza. FOTO: Telegraf.rs, zasebni arhiv
Ljudje v Milanu ne uporabljajo več javnega prevoza. FOTO: Telegraf.rs, zasebni arhiv
»Iskreno, opustošenje trgovin se mi zdi kot pretirana reakcija, a ne želim nikogar obsojati. Če se potrdi veliko število okuženih, bodo mesta verjetno sprejela strožje ukrepe, ki so že zdaj v veljavi v mestih žarišč virusa – okolica mesta Lodi. Tam je vse zaprto in ljudje ne zapuščajo domov,« je pojasnila Bojana. 

Kot je še dejala, ljudje ne uporabljajo niti več javnega prevoza, v lekarnah pa je že zdavnaj zmanjkalo zaščitnih mask, čeprav so oblasti sporočile, da se jih uporablja le v primeru, ko ljudje sumijo, da so prišli v stik z osebo, okuženo s koronavirusom.

V Milanu je zaprt večji del znamenite katedrale, tam so tudi odpovedane vse maše. Ta teden do nadaljnjega tudi ne bo prireditev v milanski Scali. Gostinski lokali, predvsem diskoteke in pubi, pa bodo zaprti od 18. ure do 6. ure.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije