KORONAVIRUS

Gimnazijci, ki so bili v Benetkah, za dva tedna v izolacijo

Severna Italija v primežu koronavirusa, gimnazijci, ki so bili tam na obisku, morajo ostati doma.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Mnogi so se v preteklih dneh mudili v Benetkah, kjer so uživali v pustnem dogajanju. Danes nekateri med njimi precej trepetajo. Severna Italija se sooča z izbruhom koronavirusa, zaradi katerega so marsikje celo omejili gibanje.

Na Hrvaškem so 42 dijakom in štirim profesorjem Gimnazije Pulj, ki so maškarado obiskali, izdali priporočilo, naj ne zapuščajo svojih domov. Gimnazija, kjer ravnateljuje Filip Zoričić, je na facebook strani objavila jasno sporočilo: 

»Pomembno! Po novih navodilih službe za epidemiologijo hrvaškega zavoda za javno zdravje sta regiji Benečija in Lombardija območje, kjer se širi koronavirus, zato morajo dijaki in profesorji, ki so bili na izletu, ostati dva tedna v hišni izolaciji in ne obiskovati šole. Hišna izolacija pomeni ne zapuščati hiše in ne samo tega, da se ne hodi v šolo.« Pod objavo je podpisana Jasna Valić, ki vodi službo za epidemiologijo zavoda za javno zdravstvo Istrske županije.

Za priporočila Slovenkam in Slovencem, ki so obiskali beneški karneval in so se vrnili v domovino, smo zaprosili Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije