HUDE BOLEČINE

Še kamen bi zajokal ob zadnjih besedah 12-letnika: Nimam moči, da bi se še mučil

Dvakrat so ga oživljali, tretjič ni bilo več pomoči.
Fotografija: Despot Lazić s svojim očetom. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Despot Lazić s svojim očetom. FOTO: Facebook

BEOGRAD – Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, ki je od rojstva trpel zaradi redke in neozdravljive bolezni, je v noči na soboto umrl v Beogradu. 'Deček metulj', kot so ga poimenovali srbski mediji, je bil zadnje dni kratkega življenja priklopljen na aparate, nezavesten, drug za drugim so mu odpovedovali organi. Zdravniki so ga zadnji dan življenja dvakrat oživljali, a ko se je njegovo srce ustavilo še tretjič, mu ni bilo več pomoči.
 
»Mama, vem, da je prišel konec. Ne bojim se smrti. Želim, da mi pustite oditi, nimam več moči, da bi se mučil. Pozdravi vse,« so bile zadnje besede, ki jih je Despot rekel materi Sofiji, preden je izgubil zavest. V 12 letih je pretrpel toliko, kot večina ne pretrpi v mnogokrat daljšem življenju.


Kričal zaradi bolečin 

Despot je imel bulozno epidermolizo, hudo kožno bolezen, ki povzroča mehurje in rane po vsem telesu. Zaradi bolečin se je na noge nazadnje postavil pred nekaj meseci. Zaradi nepravilnega razvoja telesa so se mu prsti na rokah in nogah zarasli. Zanj so zadnja štiri leta zbirali denar po vsej Srbiji, njegovi starši pa so ga porabili za nakup dragih povojev za previjanje ran, ki so razžirale njegovo telo. Kadar so ga preoblačili, je kričal zaradi bolečin, ki jih je povzročal dotik blaga z njegovo kožo.
 
»Ustavite zbiranje pomoči, ne bomo je več potrebovali,« sta Despotova oče in mati sporočila medijem, ko sta prejela klic zdravnikov, da njunega sina od smrti ločijo le še minute.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije