TRAGEDIJA V ŠPANIJI

Krik strtega Julenovega (2) očeta: Ne, ne že spet

Vsa država žaluje.
Fotografija: V manj kot dveh letih bosta pokopala že drugega sina. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V manj kot dveh letih bosta pokopala že drugega sina. FOTO: Reuters

TOTALAN – V Španiji vlada neizmerna žalost, potem ko se je iskanje dveletnega dečka Julena ponoči tragično končalo. Reševalci so 13. dan za tem, ko je deček padel v vrtino, ob 1.25 našli njegovo truplo na globini 71 metrov. Ker je luknja široka le 25 centimetrov, se dolgo niso mogli prebiti do njega. Okoli 300 delavcev je neumorno dan in noč delalo, da bi čim prej prišli do Julena v upanju, da je padec čudežno preživel.
Julenova mma kmalu za tem, ko se je razširila tragična vest. FOTO: Reuters
Julenova mma kmalu za tem, ko se je razširila tragična vest. FOTO: Reuters

Ob 1.25 se je izkazalo, da je bilo upanje zaman. Delavce je preplavila žalost, ko so našli trupelce. Ob 4. uri so ga pripeljali na površje in odpeljali na inštitut sodne medicine. Več o tragični usodi malega dečka naj bi razkrila obdukcija, najverjetneje pa je, da ga je ubil že padec.

»Ne, ne že spet,« je kriknil dečkov oče, ko je izvedel žalostno novico. Z ženo Victoria Garcia sta že pokopala enega sina. Julenov starejši brat Oliver je umrl leta 2017 zaradi zastoja srca. Star je bil le tri leta.
Julenova starša med čakanjem na sinovo krsto. FOTO: Reuters
Julenova starša med čakanjem na sinovo krsto. FOTO: Reuters

Julenovo reševanje je spremljal ves svet, ob njegovi smrti pa so poleg številnih Špancev žalost in sočustvovanje s staršema izrazila tako španska kraljeva družina kot premier Pedro Sanchez

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije