TOČA

Nasulo za meter in pol ledene odeje

Predmestje mehiške Guadalajare je prekrila toča. Prebivalci so iz nenavadne ujme odnesli celo kožo.
Fotografija: Vreme je postreglo z novim presenečenjem: ledeno odejo!
Odpri galerijo
Vreme je postreglo z novim presenečenjem: ledeno odejo!

GUADALAJARA – Poletna neurja so se neusmiljeno lotila tudi mehiške zvezne države Jalisco, kjer je udarila takšna toča, da je bilo predmestje prestolnice Guadalajare, kjer vztrajajo temperature nad 30 stopinj Celzija, videti, kakor da bi ga pobelila snežna odeja.
Bela odeja je prekrila vročo Guadalajaro. FOTOGRAFIJI: Mirror
Bela odeja je prekrila vročo Guadalajaro. FOTOGRAFIJI: Mirror

V enem najgosteje poseljenih mehiških mest so toče vajeni, a takšne količine preprosto ni predvidel nihče. Ponekod je toče, ki je povzročila nepopisno veliko škodo, zapadlo za kar meter in pol. Civilna zaščita in vojska sta nedeljo s težko mehanizacijo prebili na neprevoznih cestah, na katerih so obtičala številna vozila in podrta drevesa.

Marsikomu je v dom neusmiljeno vdrla voda, številni so obtičali v nenormalnih razmerah v prometu in mnogi se bodo morali posloviti od svojih prevoznih sredstev, toda prebivalci enega najbolj poseljenih mehiških mest so iz nenavadne ujme na srečo odnesli celo kožo.

Kot je zaskrbljeno pojasnil državni guverner Enrique Alfaro, takšnih naravnih pojavov v Jaliscu ne pomnijo, opozoril je, da bi moral svet podnebne spremembe jemati mnogo resneje in se pripraviti na nova presenečenja matere narave. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije