Njegovo življenje viselo na nitki: »Dajali so mi litre in litre kisika«

Britanski premier se je v bolnišnici boril za življenje zaradi covida-19.
Fotografija: Boris Johnson je za las ušel smrti. Pred dnevi se je vrnil na delo, nekaj dni kasneje pa dobil sina. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Boris Johnson je za las ušel smrti. Pred dnevi se je vrnil na delo, nekaj dni kasneje pa dobil sina. FOTO: Reuters

Britanski premier Boris Johnson je prvič razkril, kaj se je dogajalo med njegovo bitko z novim koronavirusom, ki je bil zanj skoraj usoden. Nekaj dni po rojstvu sina je za The Sun razkril, da so bili zdravniki že pripravljen razglasiti njegovo smrt.

Johnson je bil zaradi covida-19 tri dni na oddelku intenzivne nege. »Bilo je hudo, ne bom zanikal,« je priznal in dodal, da so mu dajali »litre in litre kisika«, da bi ga ohranili pri življenju.

»Vsi v vladi so že razmišljali o strategiji za primer moje smrti, podobno kot v primeru smrti Stalina. Nisem bil ravno v dobrem stanju in zavedal sem se, da imajo rezervne načrte. Zdravniki so imeli celo vrsto ukrepov, kaj storiti, če bi šlo vse po zlu,« je razkril.

Zahvala zdravnikoma

Večji del svojega bivanja v bolnišnici je preživel z masko za kisik na obrazu. Kako resno je njegovo stanje, je dojel šele, ko so mu povedali, da mora na oddelek intenzivne nege, kjer so ga priklopili na napravo za spremljanje vitalnih telesnih funkcij.

Johnson se je zahvalil zdravstvenemu osebju, v dokaz svoje hvaležnosti pa je sina, ki se mu je rodil v sredo, poimenoval Wilfred Lawrie Nicholas. Zadnji del imena je dobil po zdravnikih, ki sta Johnsonu rešila življenje v bolnišnici, in sicer Nick Price in Nick Hart.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije