ŠTAJERSKA VARDA

Hrvati so se razpisali o 'slovenskem Arkanu'

Mediji na Hrvaškem pišejo o paravojaški enoti, ki trenira le 20 kilometrov stran od meje.
Fotografija: Štajerska varda in predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Štajerska varda in predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA, ZAGREB – V zadnjih dneh so bili hrvaški mediji polni zapisov o tem, da v Sloveniji, le 20 kilometrov od meje s Hrvaško, trenira paravojaška protimigrantska skupina.
 
Express tako piše o tem, da »slovenski Arkan seje strah na meji s Hrvaško«. Andreja Šiška, slovenski javnosti znanega tudi kot nekdanjega kandidata za predsednika države, za katerega pišejo, da »gre za zelo kontroverzno osebo, katere življenje se prepleta s politiko, vojsko, nogometom in tudi kriminalom« primerjajo s pokojnim srbskim paravojaškim vojskovodjo, poslovnežem in politikom (ter možem Cece) Željkom Ražnatovićem Arkanom. Pišejo še, da je imel na njegovo predsedniško kampanjo leta 2017 velik vpliv Donald Trump. »V Sloveniji gledamo na problem migrantov podobno kot tudi Trump,« citirajo Šiška.
 
Jutarnji list poroča, da je Šiško Štajersko vardo osnoval leta 2017 in da ima po neuradnih informacijah več kot 100 članov.
 
Portal 24sata pa je našel slovensko družino, ki kot nekakšna sosedska straža spremlja migrante, ker meni, da policija ne opravlja dobro svoje naloge pri varovanju meje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije