Baby boom v bolnišnici v Nebraski

V 2019. je 19 sester z istega oddelka bolnišnice rodilo 19 otrok. Delodajalec je za mamice in otročke pripravil prisrčen sprejem.
Fotografija: Vse sestre delajo na oddelku za neonatalno intenzivno nego. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vse sestre delajo na oddelku za neonatalno intenzivno nego. FOTO: Guliver/Getty Images

Bolnišnica v Omahi v ameriški zvezni državi Nebraska se je v minulem letu spopadala s hudim pomanjkanjem kadra: kar 19 medicinskih sester so pogrešali zaradi porodniškega dopusta, in to vse z istega oddelka! Manjkajoče mamice, ki sicer predano delajo na oddelku za neonatalno intenzivno nego, so skupaj z 19 otroki obiskale svoje sodelavce, posnele nepozabno fotografijo ter dokazale, da je bilo leto 2019 prav posebno.

Delodajalec ponosen

Enajst deklic in osem dečkov je zadovoljnih poziralo ob mamicah, za katere je bolnišnica pripravila prav poseben sprejem, medicinske sestre pa so zaupale, da so se v minulem letu nadvse povezale in stkale pristne prijateljske vezi. Med veselim pričakovanjem so si lahko delile nosečniške tegobe in skupaj odštevale tedne in dneve do velikega dne; tudi zdaj so nenehno v stiku in si delijo materinske izkušnje, dejstvo, da so njihovi otroci vrstniki in bodo skupaj odraščali, večina jih bo obiskovala celo isti vrtec in šolo, jih nadvse veseli. »Vodstvu oddelka smo pridelale precej logističnih težav, ne nazadnje je 19 porodniških dopustov na enem samem oddelku velik zalogaj, a pravočasno so našli zamenjavo za vse nas,« je povedala ena od mamic, ki uživa v prvih mesecih dragocenega poslanstva, a se kljub temu veseli, da se bo kmalu vrnila na svoje delovno mesto.


In kako se ne bi, saj s sodelavkami bdijo nad tistimi najbolj krhkimi in opravljajo nadvse odgovorno ter plemenito delo, delodajalec pa je do zaposlenih venomer razumevajoč in prijazen, kot ga rade pohvalijo. Tudi ko toliko medicinskih sester hkrati odide na porodniško! Bolnišnica v Omahi, največjem mestu v zvezni državi, je ponosno objavila novico, da je v letu 2019 19 njihovih zaposlenih rodilo 19 otrok in tako poskrbelo za čarobni baby boom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije