ZDA

Cepljenje proti covidu 19 obvezno za zdravstvene uslužbence

Ukrep zadeva približno 25.000 uslužbencev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo

Cepljenje proti covidu 19 bo v ZDA obvezno tudi za vse zdravstvene delavce v službi zveznih zdravstvenih oblasti, je danes sporočilo ameriško ministrstvo za zdravje. Ukrep zadeva približno 25.000 uslužbencev, ki pri svojem delu prihajajo v stik z ljudmi, kar predstavlja nekaj manj kot tretjino celotne delovne sile v okviru ministrstva.

»Naš prvi cilj sta zdravje in varnost ameriške javnosti, vključno naše zvezne delovne sile. In cepiva so najboljše orodje, ki ga imamo, za zaščito ljudi pred covidom 19, preprečevanje širjenja različice delta in reševanje življenj,« je v izjavi sporočil minister za zdravje Xavier Becerra.

Njegovo ministrstvo je tretje doslej, ki je v zadnjih tednih naznanilo obvezno cepljenje. Predsednik države Joe Biden je sicer že julija naznanil, da se morajo cepiti vsi zvezni uslužbenci, v nasprotnem primeru jih bodo doletele stroge omejitve, vključno z rednim testiranjem.

Cepivo proti covidu 19 je v ZDA brezplačno in široko dostopno, v celoti cepljena pa je polovica prebivalcev. Zaradi zelo nalezljive različice delta je v zadnjem času število okužb z novim koronavirusom v ZDA naraslo na dnevno povprečje več kot 100.000 novih primerov, kolikor jih je bilo nazadnje pozimi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije