NEMIRNA FRANCIJA

Babica ubitega najstnika: »Vse, ki razbijajo stvari, pozivam, naj takoj prenehajo« (VIDEO)

Izrazila je prepričanje, da bo policista doletela kazen, in poudarila, da verjame v sodstvo.
Fotografija: Izrazila je prepričanje, da bo policista doletela kazen, in poudarila, da verjame v sodstvo. FOTO: Zaslonski Posnetek/twitter
Odpri galerijo
Izrazila je prepričanje, da bo policista doletela kazen, in poudarila, da verjame v sodstvo. FOTO: Zaslonski Posnetek/twitter

Babica 17-letnika, čigar smrt je minuli teden sprožila večdnevne izgrede in nasilje po vsej Franciji, je pozvala h koncu nemirov.

image_alt
Mati ubitega najstnika: Ne krivim policije, ampak le policista (VIDEO)

»Vse, ki razbijajo stvari, pozivam, naj takoj prenehajo,« je dejala za televizijo BFMTV. Dodala je, da so njenega vnuka uporabili kot izgovor za nasilje.

Pojasnila je, da je jezna na policista, ki je med nadzorom prometa v pariškem predmestju Nanterre ubil njenega vnuka Nahela, da pa ne želi valiti krivde na policijo na splošno. Izrazila je prepričanje, da bo policista doletela kazen, in poudarila, da verjame v sodstvo.

Ljudi, še posebno mlade, je pozvala, naj bodo mirni in naj med protesti ne uničujejo ničesar. »Ne razbijajte oken, ne razbijajte šol, ne razbijajte avtobusov,« je dejala.

Poudarila je še, da je njen vnuk mrtev, življenja pa je konec tudi za njeno hčer, ki je izgubila edinega otroka.

image_alt
Francija zaradi smrti 17-letnika na nogah: prepoved avtobusov in tramvajev

Spomnimo, protesti so izbruhnili po smrti najstnika francosko-alžirskega rodu, ki so ga identificirali kot Nahela M. Nanj je policist v pariškem predmestju Nanterre streljal v torek zvečer med nadzorom prometa. Kljub pomoči reševalnih služb je mladostnik umrl zaradi strelnih ran v prsnem košu. Pokopali so ga v soboto.

Nemiri so izbruhnili po vsej Franciji, razširili pa so se tudi v sosednjo Belgijo in Švico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije