ZAPADEL JE SNEG

Zneslo se je nad Slovenijo: vozniki ujeti v avtomobilih, podrta številna drevesa (FOTO)

Noč na torek je minila v znamenju obilnega dežja in močnega vetra.
Fotografija: Na Einspielerjevi ulici v Ljubljani je veter odkril streho. FOTO: Bralec Jernej
Odpri galerijo
Na Einspielerjevi ulici v Ljubljani je veter odkril streho. FOTO: Bralec Jernej

Noč na torek je minila v znamenju hladne fronte, ki je prešla Slovenijo in prinesla številne nevšečnosti. Že v ponedeljek zvečer se je vreme zneslo nad Ljubljano, kjer so imeli gasilci polne roke dela in niso mogli sproti odgovarjati na vse klice v sili. Največ dela so imeli gasilci z odstranjevanjem zaradi močnega vetra podrtih dreves in črpanjem meteorne vode. Zaradi zalitega železniškega podvoza v Šentvidu so ostala v vodi ujeta tri vozila. Voda je zalila tudi podvoza na Celovški in Drenikovi cesti.

Močan veter je v Ljubljani odkril več streh na stanovanjskih objektih ter poslovnih stavbah, padlo je več dreves, ki so poškodovala objekte, osebna vozila in blokirala cestišča. Meteorna voda je zalila več kleti in garaž stanovanjskih objektov ter poslovnih stavb. Na Centru za socialno delo Ljubljana, Enota Bežigrad, na Einspielerjevi ulici je veter odkril približno 800 kvadratnih metrov strehe, so sporočili iz Gasilske brigade Ljubljana.

Na Einspielerjevi ulici v Ljubljani je veter odkril streho. FOTO: Bralec Jernej
Na Einspielerjevi ulici v Ljubljani je veter odkril streho. FOTO: Bralec Jernej

Voznik je zaradi nanosa zemljine in visoke meteorne vode na cesti ostal ujet v avtomobilu tudi v Javorju v občini Črna na Koroškem. Iz plazu so vozilo potegnili gasilci PGD Črna na Koroškem, nanose na cesto pa bo s pomočjo delovnega stroja odstranilo cestno podjetje.

Ob 21.50 je neurje z močnim dežjem in vetrom zajelo občino Slovenj Gradec. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec in iz kletnih prostorov oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec izčrpali meteorno vodo. Gasilci PGD Turiška vas so posredovali na dveh lokacijah v Mislinjski Dobravi. Iz kleti stanovanjskega objekta so izčrpali vodo, na drugi lokaciji pa so skupaj z gasilci PGD Slovenj Gradec prekrili del strehe stanovanjskega objekta.

Posledice neurja v našem uredništvu. FOTO: A. L.
Posledice neurja v našem uredništvu. FOTO: A. L.

Zaradi odkrite strehe je zalilo stanovanjsko klet v Dešnu. Posredovali so gasilci PGD Velika vas. Na Pohorski cesti v Mislinji je zaradi močnega dežja proti stanovanjskemu objektu spolzela zemljina..Gasilci PGD Mislinja so zemljino v velikosti 10 x 20 metrov prekrili s folijo. V Bobovem pri Ponikvi je močan veter razkril streho na hlevu.

O podrtem drevju poročajo tudi iz Medvod, Svete Planine, Rogaške Slatine, Gradiške in Založ. Podrto drevje je padlo na cesto Dravograd–Trbonje ter na relacijah Bizeljsko–Bistrica ob Sotli, Velike Malence–Gorenja Pirošica, Globoko–Župelevec in Zgornja Pohanca–Križe.

Najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp je ob močnih nočnih padavinah pobelil sneg.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije