LIDE

Znano ime nove Zorčičeve stranke, podpise še zbira

Trenutni predsednik parlamenta napoveduje povezovanje z drugimi strankami, bodisi pred volitvami bodisi po njih.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Trenutni predsednik parlamenta Igor Zorčič zbira podpise za ustanovitev nove stranke. Kot poroča Delo, je znano že, da se bo imenovala LIDE (Liberalni demokrati). Zorčič napoveduje povezovanje LIDE z drugimi strankami, bodisi pred volitvami bodisi po njih. 

Med tistimi, ki naj bi jih Zorčič že poklical in povabil k sodelovanju, je tudi nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar. Med morebitnimi imeni se omenja tudi nekdanja ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič, ki je zaradi nestrinjanja z nezakonitim sklepom vlade o postopku imenovanja evropskih delegiranih tožilcev lani odstopila.

Zorčič, ki je po zadnji javnomnenjski meritvi Mediane na tretjem mestu po priljubljenosti politikov, takoj za ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in predsednikom države Borutom Pahorjem, je že v septembru najavil, da se ne misli pridružiti nobeni od obstoječih političnih strank. Stranko menda ustanavlja, ker je med ljudmi začutil željo po tem, saj da slovenski politični prostor z zdajšnjimi strankami ne izpolnjuje pričakovanj volivk in volivcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije