Že skoraj 90.000 brezposelnih v Sloveniji

Minuli teden se je iz zavoda odjavilo približno 1800 oseb. 
Fotografija: Mnogi so na čakanju na delo, mnogi so ostali brez zaposlitve.  FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Mnogi so na čakanju na delo, mnogi so ostali brez zaposlitve.  FOTO: Shutterstock

Število registriranih brezposelnih se ob epidemiji novega koronavirusa zvišuje tudi v maju, a v nekoliko upočasnjenem tempu. Do vključno 8. maja se je povzpelo za 987 na 89.635, kažejo vmesni podatki Zavoda RS za zaposlovanje.

V celotnem aprilu je bilo novih prijav 14.419, v marcu 7848, v februarju pa denimo 5172. Na drugi strani se je z zavoda minuli teden odjavilo 1826 oseb, pri čemer se jih je 1552 vključilo v zaposlitev.

Medtem pa v petih delodajalskih organizacijah in zbornicah izražajo podporo naporom vlade pri oblikovanju ukrepov v boju proti gospodarskim posledicam epidemije novega koronavirusa. Doslej sprejeti ukrepi se jim zdijo pravočasni in ustrezni, sodelovanje pa vladi ponujajo tudi pri pripravi tretjega paketa. Kot so zapisali, je vlada premišljeno oblikovala ukrepe prvega in drugega paketa v boju proti gospodarskim posledicam koronavirusa. Število podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so jim bili namenjeni ukrepi, kaže na njihovo pravočasnost in vsebinsko ustreznost. Gospodarstvo pa v nadaljevanju premagovanja ovir poslovanja, ki jih je prinesla epidemija, pričakuje nadaljnje sodelovanje vlade z delodajalskimi organizacijami in zbornicami pri oblikovanju tretjega paketa protikoronskih ukrepov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije