POLETNI TABOR

Že 25 let kampa pod koši

Legendarni Peter Vilfan prireja poletni tabor na Obali že vse od leta 1992. Letos s Slovenskimi novicami v Strunjan tudi šest varovancev CUDV Draga.
Fotografija: Vse od začetka kamp poteka na igriščih pri Centru za usposabljanje Elvire Vatovec. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Vse od začetka kamp poteka na igriščih pri Centru za usposabljanje Elvire Vatovec. FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – Športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan letos organizira že 25. poletni košarkarski tabor v Strunjanu na slovenski obali. Vsa ta leta na Obalo prihajajo mladi, željni košarkarskega znanja in preživljanja športno obarvanih počitnic. »Četrt stoletja je za nami. Kaj naj rečem kot to, da smo silno ponosni, ker nam je uspelo tudi po tem času ostati aktualni. Dejansko smo enaki, kot smo bili prvi dan. Dejansko smo ohranili 90 odstotkov koncepta, ki smo ga imeli,“ je na prehojeno pot upravičeno ponosen nekdanji košarkarski as Peter Vilfan, ki je kot nadarjen mladenič sodeloval na košarkarskem kampu v ZDA, kjer je šolanje vodil trener Bill Foster. Vilfanova ekipa pa dela svojo slovensko zgodbo.


»Ponosni in zadovoljni smo, ker so tako otroci kot tudi starši prepoznali kakovost kampa. Letos imamo štiri izmene, vse pa so polne. To je lepa nagrada ob jubileju,« nadaljuje Vilfan. Za strokovno delo skrbi glavni trener Košarkarske šole Peter Vilfan Aleš Fabjan, pomagajo pa mu bodo številni preverjeni in v taboru preizkušeni trenerji in vaditelji.

V prvem planu je košarka. FOTO: Iztok Umer
V prvem planu je košarka. FOTO: Iztok Umer

»Smo ekipa, ki je identična 25 let. Kamp vodi Aleš Fabjan, ki je prišel v kamp z 22 leti. Malo je takih zgodb, pa ne le v Sloveniji, ampak tudi širše, ki na takem nivoju trajajo tako dolgo. Sam bom seveda tako kot vsa leta do zdaj nadziral, usmerjal dejavnosti našega tabora in pri vseh sodeloval. Na taboru bom prisoten ves čas, skupaj bomo na igriščih, na plaži, na izletu, v trenutku sprostitve, skratka, 24 ur na dan,« še izvemo.


»Časi se spreminjajo, vmes je bila kriza, zato so se starši težje odločali, kako in kaj z otrokom. Tudi temu smo se prilagodili in iskali drugačne načine, da jim pridemo bližje. Enostavno se moraš prilagoditi razmeram,« ugotavlja Vilfan in se zaveda, da je konkurenca poletnih aktivnosti pestra in močna. Na koncu pa se pokaže kakovost.
 

Sodelovanje s KZS


»Dejansko smo začeli že teden prej, saj smo izvedli še kamp Košarkarske zveze Slovenije za najmlajše. Izkazalo se je, da imamo idealne razmere, naši trenerji pa so optimalno izpeljali kamp. Otroci in starši so bili navdušeni. Verjamem, da bomo sodelovanje s KZS nadaljevali, bi ga pa lahko začeli že prej,« je Vilfan vesel zglednega sodelovanja s Košarkarsko zvezo Slovenije.

Tudi za izlete se najde čas. FOTO: Moni Černe
Tudi za izlete se najde čas. FOTO: Moni Černe

Vilfan in ekipa ne pozabljajo niti na dobrodelnost. Skupaj s Slovenskimi novicami in Krambergerjevim skladom omogočajo šestim varovancev Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič (CUDV) Draga, da se udeležijo kampa v Strunjanu.


»Lani so bili varovanci prvič z nami, za vse, otroke in trenerje, je bila izkušnja izjemna, predvsem pa nam je v praksi uspela inkluzija. Otroci so šesterico varovancev izvrstno sprejeli, družili so se, živeli so skupaj v taboru,« Vilfan strne pozitivne vtise. V teh in prihodnjih dneh bo nekaj časa namenjenega tudi spremljanju tekem svetovnega nogometnega prvenstva. A na prvem mestu ostaja košarka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije