PREPOVED

Zdaj uradno: anticepilci Ladislava Trohe pred RTV ne smejo več

Na upravni enoti Ljubljana prepovedi niso mogli vročiti organizatorju, a so jo javno objavili, kar šteje kot vročitev.
Fotografija: Vdor v RTV Slovenija. FOTO: Tvitter
Odpri galerijo
Vdor v RTV Slovenija. FOTO: Tvitter

Upravna enota Ljubljana je z današnjim dnem prepovedala nadaljnje shode zanikovalcev obstoja novega koronavirusa, ki so v petek vdrli v prostore Radiotelevizije Slovenija (RTVS), pred omenjeno stavbo. Kot so  potrdili na upravni enoti, prepovedi niso mogli vročiti organizatorju, a so jo javno objavili, kar šteje kot vročitev.

Preberite še: 
image_alt
Po petkovem incidentu na RTV veljajo nova pravila


Ker organizatorke spornega shoda danes v določenem času ni bilo na prireditvenem prostoru, ji po navedbah višje svetovalke UE Ljubljana Irene Šega ni bilo mogoče vročiti prepovedi javnega shoda oziroma ji izreči ustne prepovedi. 

Omenjeni člen določa, da če pristojni organ odločbe ne more osebno vročiti stranki, se odločba objavi na oglasni deski pristojnega organa in portalu eUprava. Dan objave odločbe oziroma izreka ustne odločbe na oglasni deski in na portalu eUprava se šteje za dan vročitve odločbe, ne glede na to ali je bila kateri od strank odločba vročena na drug način, piše v zakonu.

Preberite tudi: 
image_alt
Tako so po vdoru na RTV proti zanikovalcem virusa ukrepali v Ljubljani


Zoper odločbo je možna pritožba v roku treh dni od vročitve odločbe. A pritožba ne zadrži izvršitve odločbe. Kot izhaja iz zakona, o pritožbi zoper odločbo odloči ministrstvo za notranje zadeve. Gre za odločbo, s katero je UE Ljubljana sledila predlogu policije in prepovedala nadaljnje shode zanikovalcev obstoja novega koronavirusa, ki so v petek vdrli v prostore RTVS.
 

Shode so imeli prijavljene vsak dan do konca leta


Kot je razbrati s portala eUprava, je imela skupina prijavljene shode pred RTVS v Ljubljani vsak dan do konca letošnjega leta. Prijavljeni so pod geslom Miroljubno zborovanje za osvoboditev, očiščenje, preporod RTV SLO in Slovenije, šlo pa naj bi za gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije pod vodstvom Ladislava Trohe, ki je pred stavbo RTVS redno protestirala od spomladi.

Policija je predlagala njihovo prepoved že julija, ko so protestniki že kršili javni red in mir, a upravna enota takrat ni sledila njenemu predlogu. Po petkovem vdoru skupine v stavbo RTVS je policija znova vložila predlog za prepoved teh shodov in, kot kaže, je bilo tokrat dovolj razlogov za takšen ukrep. »Na današnji dan je policija ponovno podala predlog za prepoved shoda, ki ga je ustrezno utemeljila. Temu predlogu bo Upravna enota Ljubljana sledila in zaradi nujnosti postopka z jutrišnjim dnem prepovedala shod,« so v ponedeljek povedali na upravni enoti.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije