JE ŠLO ZA KAZNIVO DEJANJE?

Zdaj je na policiji, da ugotovi, kaj se je dogajalo v UKC Ljubljana

Protikorupcijska komisija je ugotovila, da iz zadeve izhajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec

»Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je v postopku obravnave prijave zoper Univerzitetni klinični center Ljubljana (UKC Ljubljana) v zvezi z domnevno prirejeno razpisno dokumentacijo javnega naročila za nakup in vzdrževanje rentgenskih in CT naprav, ki naj bi favorizirala zgolj enega ponudnika, ugotovila, da iz zadeve izhajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti, zato je zadevo odstopila v pristojno reševanje policiji, postopek pa posledično ustavila.« To so danes sporočili iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

image_alt
Prirejanje razpisov? Mekicarju izredna odpoved

Komisija je postopek začela na podlagi prijave junija letos: »Iz nje so izhajali očitki, da je bila razpisna dokumentacija prirejena na način, da je neposredno ali posredno favorizirala zgolj enega ponudnika, podjetje Siemens. Komisija je v okviru predhodnega preizkusa z vpogledom na Portal javnih naročil ugotovila, da je bila na zadevno javno naročilo vložena zahteva za revizijo in da je v teku predrevizijski postopek.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije