PRVI REZULTATI

Zaposlenih nimajo, prihodkov pa za skoraj milijon evrov

Preverili smo, kako je lani posloval novinec na slovenski sceni.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Lanskega maja se je javnosti predstavil novi ponudnik mobilnih storitev Hot mobil (Hofer Telekom), letos pa so se že pohvalili, da so dosegli mejo 40.000 uporabnikov. Pred kratkim so objavili tudi letno poročilo za lani, spodaj pa razkrivamo, kakšne so bile številke. 

Hot mobil je v stoodstotni lasti družbe Ventocom.SI, katere 95-odstotna lastnica je avstrijska družba Ventocom GMBH, preostali delež pa je v lasti Slovenke Eve Aljančič. Ta je hkrati tudi direktorica Hot mobila. Tisti, ki že lep čas spremljajo mobilne operaterje, Aljančičevo poznajo iz zgodbe o mobilnem operaterju Simobil (zdaj A1).

Izguba skladna z načrti

Družba je letos prvič, odkar so njene mobilne storitve dostopne javnosti, objavila letno poročilo, torej za lani. Številke so takšne: 
  • čisti prihodki od prodaje so 954.700 evrov;
  • stroškov je bilo nekaj več kot 1,067 milijona evrov;
  • to pomeni 108.209,34 evra minusa.

Pri Hot mobilu smo preverili, ali so takšen rezultat načrtovali: »Lanski poslovni rezultati so skladni z načrti. Vse od vstopa na trg HoT beleži konstantno rast števila uporabnikov, in sicer storitve HoT  uporablja že okrog 40.000 uporabnikov. HoT-ove izkušnje s prvim letom delovanja na trgu in načrti za prihodnje obdobje bodo predstavljeni na srečanju z novinarji, ki ga načrtujemo v kratkem in na katerega vas bomo povabili.«

Brez zaposlenih

Iz letnega poročila za lani je razvidno tudi, da Hot mobil nima niti enega zaposlenega. V družbi pojasnjujejo, da je njihov partner pri vstopu na trg mobilne telefonije podjetje Ventocom.SI, ki omogoča in podpira delovanje virtualnega mobilnega operaterja Hot: »Tako je ekipa, ki skrbi za delovanje HoT mobila, zaposlena pri podjetju Ventocom.SI. Podporo delovanju zagotavljajo tudi sodelavci pri podjetju Hofer in Ventocomova ekipa na Dunaju.«

Ventocom.SI je lani ustvaril 1,14 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje in prek 607.000 evrov izgube, kar je 470.000 evrov izgube več kot leto prej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije