NEURJE

Vreme kaže zobe: obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom

Objavljeno 22. julij 2020 22.02 | Posodobljeno 22. julij 2020 22.09 | Piše: STA, M. U.

Popoldne so obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom povzročale težave v več slovenskih občinah.

FOTO: Oste Bakal
Popoldne so obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom povzročale težave v več slovenskih občinah, predvsem v osrednji in severni Sloveniji. Gasilci so črpali vodo iz objektov, odstranjevali podrta drevesa, na Prevaljah v občini Lukovica pa gasili požar na gospodarskem poslopju, ki ga je povzročila strela.

Po podatkih centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje je neurje največ težav povzročilo v občinah Cerknica, Domžale, Laško, Ljubljana, Logatec, Lukovica, Mežica, Prevalje, Slovenj Gradec in Vrhnika. Regijski centri za obveščanje so do 18. ure zabeležili 25 dogodkov.

S črpanjem vode iz objektov, z odstranjevanjem podrtih dreves in gašenjem požara v naselju Prevalje so se ukvarjali gasilci dveh poklicnih enot in 17 prostovoljnih društev.

Po poročanju portala domzalec.si, je požar na Prevaljah kljub hitri posredovanju gasilcev uničil večji del strehe in zgornje nadstropje gospodarskega poslopja. Kot je dejal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Prevoje Gašper Bergant, ki je do prihoda domžalskih poklicnih gasilcev vodil intervencijo, je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit in je zajel približno polovico strehe. Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti bližnjo stanovanjsko hišo, ob pomoči domačinov pa tudi živino iz hleva.

Bergant je povedal tudi, da bodo gasilci še premetali seno, ki ga je zajel ogenj v zgornjem delu gospodarskega poslopja, na kraju požara pa izvajajo tudi gasilsko stražo. Posredovali so tudi policisti, ki so kraj zavarovali in zbrali prve informacije o dogodku.
Deli s prijatelji